Kasvattajan tueksi

Hyvä lapsuus -sarja

Hyvä lapsuus on varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ammattilaisille suunnattu kirjasarja. Sarja tarjoaa sekä teoriaa että erityisesti käytännön ideoita varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen eri sisältöalueisiin.

Piki ja pöljä päivä kirjan kansi

Piki-sarja

Miten tukea lapsen itsetuntoa, vuorovaikutustaitojen kehittymistä ja tunnetaitojen hallintaa? Miten toimia, jos lasta kiusataan tai lapsi kiusaa muita? Mistä kiusaamisessa oikein on kyse? Mitä edellyttää toimiva yhteistyö vanhempien ja ammattikasvattajien välillä?

Piki-sarjassa on ilmestynyt Piki- sekä Piki ja pöljä päivä -kuvakirjat sekä ammattikasvattajille ja kotiväelle suunnatut oppaat Mun ja sun juttu – Lasten sosiaalisten taitojen vahvistaminen kiusaamisen ehkäisyssä sekä Meidän juttu – Kiusaamisen ehkäisy lasten vertaisryhmissä.

Tunteet taidoiksi Mollin kanssa!

Molli on pieni otus, joka asuu yksin suuren puutarhan keskellä. Katri Kirkkopellon luoma hahmo käsittelee isoja tunteita, ystävyyttä ja yksinäisyyttä, kaipausta ja sisukkuutta, pelkoa ja rohkeutta, kuvitelmia, ennakkoluuloja ja erilaisuuden hyväksymistä. Molli nostaa esiin tärkeitä tunnetaitoteemoja perheiden ja lapsiryhmien pohdittavaksi.

Kuvakirjoina ovat ilmestyneet Molli, Molli ja Kumma sekä Molli ja maan ääri. Lisäksi Mollin maailmaan mahtuu tunnetaitotyöskentelyyn ohjaavia vihkosia, puuhakirjoja ja mollistavia mietteitä!

Mitä sä rageet – Lapsen ja nuoren tunnetaitojen tukeminen

Tunnetaitokouluttaja Anne-Mari Jääskisen Mitä sä rageet -kirjat avaavat tunteiden maailmaa lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen ja kaikille kasvatuksen parissa työskenteleville.

Tarinataikurit – Sanataideharjoituksia lapsille

Katariina Vuori ja Maija Hurme


Tämän oppaan sanataide- ja luovuusharjoitukset innostavat monenikäisiä tarinoimaan. Joskus tarina pulppuaa lauluna, liikkeenä tai piirroksena: luovuus on ihanan arvaamatonta. Oppaan harjoitukset sopivat niin päiväkoteihin, kerhoihin kuin kouluihinkin. Niitä voi käyttää sanataidetuokioissa, S2-opetuksessa, tunnetaitojen harjoittelussa tai vaikka metsäretkillä. Harjoituksia voi tehdä myös yksin: kotona, mökillä, mummolassa tai koulumatkalla.

Keppihevoset ja keppikrossarit — Itse luotuja hevosvoimia

Virpi Skippari ja Heikki Oksanen


Keppihevoset ja keppikrossarit -kirja antaa selkeät ohjeet oman keppihevosen tai keppikrossarin rakentamiseen ja varustamiseen. Runsaasti kuvitetun teoksen avulla on helppo ohjata lapsia ja nuoria liikunnallisen käsityöharrastuksen kiehtovaan maailmaan.

Scroll Up