Tulostettavat materiaalit

Tältä sivulta löydät kootusti varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen oppimateriaaleihin ja tietokirjoihin liittyviä tulostettavia materiaaleja ja erilaisia ideoita opetukseen.

 

PIPUNAN IKIOMA NAPA – Jokaisella on oikeus päättää omasta kehostaan

Harkittu kertomus voimavaraistaa ja auttaa lasta puolustamaan oikeuksiaan ja rakentamaan myönteistä suhtautumista omaan kehoon.

Lataa ja tulosta tästä tarinaan liittyvät värityskuvat.  Näin puhut helposti lapsen kanssa kehoon ja itsemääräämisoikeuteen liittyvistä itsesuojelun ja toisten kunnioittamisen taidoista.

Painikkeesta avautuu pdf-tiedosto, joka sisältää 12 erilaista värityskuvaa.

 

 

KUMMAA on uusi, elämyksellinen esiopetusmateriaali, joka vie pienet tutkijat uteliaisuutta kutkuttavaan ja kummastuttavaan seikkailuun.

Tulosta käyttöösi kesätehtävä uusille eskarilaisille!

Tulosta painikkeesta avautuva tiedosto kaksipuolisena. Taita A5-vihkoseksi.

 

 

PALOVAARIN TURVAOPPAAN lopuksi voi suorittaa tuikitärkeän turvapassin!

 

 

 

 

 

Uusi Matikasta moneksi – Toiminnallista matematiikkaa varhaiskasvatuksesta esiopetukseen

Monipuolinen, käytännönläheinen käsikirja sisältää ideoita ja vinkkejä leikinomaisen toiminnan avulla tapahtuvaan matematiikan oppimiseen.

Kirjan työskentelyihin liittyvät 100-kalat voit tulostaa tästä:

Matikasta moneksi -kirjan 100-kalat

Loogiset kalat

 

 

LOGICOT ovat esi- ja alkuopetuksen tehtäväsarjoja. Ne koostuvat kahdesta erilaisesta pelikehyksestä ja tehtäväkorteista. Tehtäväkortit on jaoteltu aihealueittain ja niiden tehtävät vaikeutuvat asteittain. Logico-passit on koottu omalle sivulleen, jolle pääset alla olevan painikkeen kautta.

 

 

HUISKE on elämyksellinen, eheyttävä ja mielikuvitusta ruokkiva esiopetusmateriaali! Se on vuoden kestävä seikkailu, jossa eläydytään, opitaan ja tullaan himpun verran isommiksi. Lähde mukaan seikkailuun, tutustu materiaaliin ja tulosta lisätehtäviä ja värityskuvia Huiskeen omalta sivulta, joka avautuu alla olevasta painikkeesta.

 

 

 

MOLLI on pieni ja kiukkuinen (mutta pohjimmiltaan kovin herkkä ja sydämellinen) olento, joka asuu yksin suuren puutarhan keskellä. Katri Kirkkopellon luoma hahmo käsittelee isoja tunteita: ystävyyttä ja yksinäisyyttä, kaipausta ja sisukkuutta, pelkoa ja rohkeutta, kuvitelmia, ennakkoluuloja ja erilaisuuden hyväksymistä.

Kurkkaa tulostettavia värityskuvia ja muuta mukavaa tekemistä Mollin kanssa Mollin omilta sivuilta!

 

 

VESIKIRJA on kunnianosoitus vedelle ja erityisesti suomalaiselle puhtaalle vedelle ja vedenpuhdistustyölle!  Alakouluikäisille suunnattu kirja on järeä tietopaketti, joka avaa silmät arvostamaan usein itsestäänselvyytenä pitämäämme elämän eliksiiriä.

Vesikirjaan on tehty opetusvinkkejä maaliskuussa vietettävää Vesipiäivää varten.

 

 

PUHEKUPLIA – lapsen puheen ja kielellisen tietoisuuden kehittäminen -kirja tukee kasvattajia lasten kielellisten valmiuksien kehittämisessä ja tuo kielelliseen harjoitteluun systemaattisuutta ja iloa.

Tulostettavat lisätehtävät Puhekuplia -kirjaan sisältävät mm. Ville Virtahevon kielijumpan, kuvakortit, arvoitusten onkimisen, bingo-lotto -kortit ja tavupolku-pelin.

Scroll Up