Kummaa-esiopetusmateriaali

KUMMAA on elämyksellinen esiopetusmateriaali, joka vie pienet tutkijat uteliaisuutta kutkuttavaan seikkailuun! Kokeneiden pedagogien yhteistyönä syntynyt materiaali on ehyt ja innostava kokonaisuus, jossa tutkimalla oppiminen, leikki, yhdessä tekeminen, vuorovaikutus ja erilaisuuden kunnioittaminen ovat tärkeitä teemoja.

Esiopetuksen keskeiset uudet sisällöt, kuten laaja-alainen osaaminen, mediakasvatus, monilukutaito sekä tiede- ja teknologiakasvatus saavat materiaalissa runsaasti tilaa. Materiaali auttaa opettajaa nostamaan lasten vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet osaksi pedagogiikkaa.

Näet tuoteperheen eri osien hinnat tuotteiden esittelyn yhteydessä. Yli 20 kappaleen tilauksista pyydä tarjous: jukka.jylha@lastenkeskus.fi.

Hinta 25,50 € (23,18 € alv 0 %)
Koko 210 x 280 mm | 112 s.
Nid., liepeet, nelivärikuvat
ISBN 978-952-354-052-1

Kummaa–esiopetus, Oppilaan kirja

Esikoululaisen kirja on valloittava, eheä ja selkeä kokonaisuus, jossa ihmetellään, tutkitaan, leikitään ja seikkaillaan yhdessä mainioiden satuhahmojen kanssa.

Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden keskeiset sisällöt ja tavoitteet on huomioitu lapsen tehtävissä raikkaalla otteella: yhdessä tekeminen, itsearviointi, lapsia ympäröivän todellisuuden ihmettely, tutkimalla oppiminen ja tiedekasvatus kulkevat kirjan tehtäviä yhdistävänä punaisena lankana. Jaksoissa toistuvat selkeät elementit tukevat kielellisten ja matemaattisten valmiuksien oppimista. Tehtävissä on tilaa lapsen oivalluksille ja kädenjäljelle.

Äännetietoisuuden kehitystä tukee mm. kirjan liepeeseen sijoitettu hauska salakirjoitus-näppäimistö kutkuttavine tehtävineen.

Kirjailija Reetta Niemelän luomat ihastuttavat ja samaistuttavat satuhahmot saapuvat Kutkuli-planeetalta tutkimaan Maata. Teemu Juhanin raikkaan värikäs kuvitus luo unohtumattomat puitteet esiopetusvuoden seikkailulle.

Kirjan tekijät: Aino Gunn, Heli Hemilä, Jerkka Laakkonen, Reetta Niemelä, Teemu Juhani

Hinta 58,00 € ( 52,73 € alv 0 %)
Koko 210 x 295 mm | Noin 250 s.
Nid., nelivärikuvat
ISBN 978-952-354-053-8

Kummaa–esiopetus, Opettajan opas

Selkeä opas sisältää Kummaa-materiaalin sadut sekä runsaan ideapankin materiaalin käyttöön esiopetusvuoden tai kaksivuotisen esiopetuksen aikana.

Jaksojen sisällöt on teemoitettu esiopetuksen opetussuunnitelman monipuoliset työtavat huomioiden tutkijan, leikkijän, liikkujan ja taiteilijan osuuksiin. Opas tarjoaa opettajalle tuoreita näkökulmia ja ideoita tutkimalla oppimiseen, tiedekasvatukseen, media- ja teknologiakasvatukseen, monilukutaitoon sekä pedagogiseen dokumentointiin.

Oppaaseen on koottu uudenlaisia välineitä toiminnan suunnittelun, vuorovaikutuksen ja opettajan työn arvioinnin sekä perheiden osallistamisen tueksi.

Materiaali S2-lapsille ja tuen tarpeisille sekä 2-vuotiseen esiopetukseen

Materiaali on runsas ja toiminnallinen, joten tehtävissä riittää valinnanvaraa monenlaisille oppijoille. Sisällöissä on pyritty selkeyteen kautta linjan: Hahmoja on vähän, jotta ne on helppo oppia ja tunnistaa. Lapsen kirjassa on toistuva rakenne ja toistuvia tehtävätyyppejä, kuten kirjain–äänne-vastaavuutta harjoittavat salaviestit. Lisäksi opettajan oppaan tarinat löytyvät materiaalista myös selkokielisinä.

Kaksivuotisessa esiopetuksessa opettajan oppaan monipuolisille projekteille jää enemmän tilaa, joten materiaali sopii mainiosti käytettäväksi myös silloin, kun esiopetus kestää kaksi vuotta.

Elokuussa 2021 ilmestyvät uudet Kummaa-Logicot toimivat sekä 5-vuotiaiden esiopetuksessa että eritasoisille oppijoille alaspäin eriyttävinä tehtävinä.

Kirjan tekijät: Aino Gunn, Heli Hemilä, Jerkka Laakkonen, Reetta Niemelä, Teemu Juhani

Hinta: 49,90 (40,24 € alv 0 %) | Koko A4
Noin 25 s., hahmot kaksipuolisia
Tuotenumero: 6418132001422

Kummaa-materiaalipaketti

Kummaa-materiaalipaketti sisältää kaksipuoliset kuvat materiaalin hahmoista, aakkos- ja numerotaulut sekä tunne-pelikortit. Kaikki pahvikortit on laminoitu, joten ne kestävät hyvin käytössä.

Materiaalin tekijät: Aino Gunn, Heli Hemilä, Jerkka Laakkonen, Teemu Juhani

Hinta 30,00 € (24,19 € alv 0 %)
Tuotenumero: 6418132001422
LKCD-23

Kummaa-laulut (DC)

Laadukkaasti toteutettu äänite sisältää Kummaa-esiopetusmateriaalin teemoihin sävellettyjä uusia lauluja. Hilpeät sanoitukset ja eri musiikkityylejä edustavat sovitukset saavat nauramaan ja liikuttumaan.

Sävellyksistä ja sovituksista vastaavat musiikin huippuammattilaiset, säveltäjä-tuottaja Jussi Lampela, Iiro Rantala sekä Mimmit-yhtyeestä tuttu Pauliina Lerche. Laulujen sanoitukset ovat Reetta Niemelän ja Maisa Tonterin käsialaa.

Lauluista on saatavana myös instrumentaaliversiot.

Kuuntele näytteitä!

Hinta: verollinen päiväkoti- tai koululisenssi vuodeksi 82,00 € (74,55 € alv 0 %)
ISBN 978-952-354-054-5

Kummaa – esiopetus, Digiaineisto

Koulu- tai päiväkotilisenssi 12 kk

Digiaineistossa seikkaillaan riemastuttavalla ja uteliaisuutta kutkuttavalla Kutkuli-planeetalla, josta Kummaa-materiaalin satuhahmot ovat kotoisin. Kunkin hahmon kotoa löytyy runsaasti hauskoja, vaihtuvia tehtäviä, joiden avulla lapset pääsevät yhdessä harjoittelemaan erilaisia tietoja ja taitoja. Drillaavat tehtävät kehittävät kielitietoisuutta ja matemaattisia taitoja ja täydentävät lapsen kirjan tehtävistöä.

Lisäksi aineistosta löytyy opettajalle suunnattua lisä- ja tukimateriaalia sekä Kummaa-materiaalin sadut ja laulut äänitteinä.

Kummaa Logicojen kannet ja pelilauta

Hinta 31,20 € (25,16 € alv 0 %) / tuote
Tuotetunnus:
Äänteitä ja kerrontaa LK80049
Lukumääriä ja päättelyä LK80048

Mitä Kummaa? Locigo Piccolo -korttisarjat

Kielellistä tietoisuutta kehittävässä Äänteitä ja kerrontaa -korttisarjassa harjoitellaan mm. kielellistä hahmottamista, päättelyä, kerrontaa, alkuäänteitä sekä ylä- ja alakäsitteitä.

Matemaattisia valmiuksia kehittävässä Lukumääriä ja päättelyä -korttisarjassa edetään hahmottamisesta lukumäärän käsitteeseen, asteittain vaikeutuen. Selkeät ja innostavat tehtävät sisältävät myös vertailua, lukujonotaitoja ja sarjoittamista.

Kumpikin korttisarja sisältää 16 tehtäväkorttia yli 5-vuotiaille. Logico Piccolo -korttisarjat sopivat mm. eriyttämiseen ja lisätehtäväksi.