Jutut

Kiinnostavia kirjailijoita, hyvää tekeviä teoksia!

Jukka Itkonen ottaa maailmasta selvää kirjoittamalla

13.10.2021   |  Juttu - Lasten Keskus

Runoilija Jukka Itkosen jo kuudella vuosikymmenellä jatkunut tekstintekijän ura käsittää runoutta, proosaa, laulutekstejä, suomennoksia ja näytelmiä. Itkosen tekstit ovat aina puhutelleet monen ikäisiä, eikä ihme, sillä uudet näkökulmat ja asioiden suhteellisuuden näkeminen ovat hänen tekstiensä ydintä.

lue lisää

Mitä tekee vanhempi, kun prinsessalla menee herne nenään

15.03.2021   |  Juttu - Lasten Keskus

Lapsen kiukun kohtaaminen vie vanhemman vastatusten myös omien kiukkureaktioidensa kanssa.  Prinsessa ja herne nenässä -kirjan kirjoittanut Heli Pruuki oli Valopäät-podcastin vieraana juttelemassa lapsista, vanhemmista ja kiukusta.

lue lisää

Lomalukemista hiihtolomaviikoille!

19.02.2021   |  Juttu - Lasten Keskus

Talvisen ulkoilun lomassa on välillä hyvä ottaa mukillinen kaakaota ja käpertyä hetkeksi lukemaan. Kokosimme lukuvinkkejä lomalaisille ja laitoimme vinkkilistalle nostetuille kirjoille kepeät lomahinnat hiihtolomaviikkojen ajaksi. Nämä teokset nyt -30 % verkkokaupastamme 14.3. asti!

lue lisää

Hyppää hippaa – kattava liikunnan ideapankki lasten ja nuorten parissa työskenteleville

16.02.2021   |  Juttu - Lasten Keskus

Arvostelu Hyppää hippaa — Motoristen taitojen leikkikirja on loistava materiaapankki kaikille lasten ja nuorten parissa työskenteleville. Kirjan leikki-ideat ovat kulkeneet lasten matkassa koulun välitunneille ja lähipuistoon lasten yhteisiin leikkihetkiin, kirjoittaa fysioterapeutti ja liikunta-alan yrittäjä Elina Vähäaho Hyppää hippaa -kirjasta.

lue lisää

Hauskoja hetkiä ja kivaa luettavaa

15.02.2021   |  Juttu - Lasten Keskus

Lukemisen iloa, ihmeellisiä kysymyksiä ja jännittäviä tarinoita! Helvi ja Sointu ovat kirjoista ja lukemisesta innostuneita alakoululaisia. Vlogisarjassaan he juttelevat erilaisista kirjoista:

lue lisää

Satumaiset runot heräävät eloon

12.01.2021   |  Juttu - Lasten Keskus

Näyttelijä Lotta Vaattovaara tulkitsee Jukka Itkosen satumaisia runoja kirjasta Seitsemän kääpiön rytmiorkesteri. 

lue lisää