Lomalukemista hiihtolomaviikoille!

Talvisen ulkoilun lomassa on välillä hyvä ottaa mukillinen kaakaota ja käpertyä hetkeksi lukemaan. Kokosimme lukuvinkkejä lomalaisille ja laitoimme vinkkilistalle nostetuille kirjoille kepeät lomahinnat hiihtolomaviikkojen ajaksi.

Nämä teokset nyt -30 % verkkokaupastamme 14.3. asti!

 

 

Tittamari Marttinen ja Valpuri Kerttula (kuvitus):
Emppu perustaa eläinhotellin ja Kekseliäs karkulainen -kirjat aloittavat uuden Empun eläinhotelli -sarjan. Ne kertovat sympaattisesta ja eläinrakkaasta Empusta ja tämän kavereista – etenkin niistä karvakuonoisista ja -korvaisista eläinkavereista. Emppu näet pääsee toteuttamaan suuren haaveensa ja perustaa eläinhotellin!

Sarjan toinen osa Kekseliäs karkulainen jatkaa eläinhotellin värikkään arjen parissa. Kirja ilmestyy huhtikuussa ja on nyt  ennakkotilattavissa tarjoushintaan.

 

 

 

Reetta Niemelä ja Katri Kirkkopelto (kuvitus): Villasukkavoron arvoitus on uusin Pikkiriin pulmatoimisto -sarjan mainio ja sopivasti jännittävä tarina Vilske-aapisesta tutuissa maisemissa.

Villasukkavoron arvoitus
Vilskeen syysrieha lähestyy ja voro on anastanut Ilmi Jauhopilven salaisimman reseptin! Miten kaupunkilaiset nyt saavat hupsiskupskakkua riehaan? Ja miksi Milla Myssyhyyry piileksii? Pikkiriin pulmatoimisto alkaa ratkoa uutta, kaupunkia kuohuttavaa arvoitusta.

Jättikurlun arvoitus 
Mörjölän metsän uumenista alkaa kuulua kummallista kurlutusta. Pian koko Vilske kohisee äänistä: Onko se todellakin tarunhohtoinen, mustikoita rakastava metsien Jättikurlu? Pitäisikö sitä suojella vai pelätä?

Kaiken kadottajan arvoitus
Vilskeessä tapahtuu kummia: sukkia, myssyjä ja jopa kenkiä häviää aivan itsestään. Kaupunkilaisia on alkanut suorastaan pelottaa. Järjestyksenvalvoja Nysä Nörtti raapii neuvottomana päätään, mutta Pikkirii päättää toimia. Pikkiriin pulmatoimisto on pian valmis pelastamaan kaupunkilaiset näkymättömältä kaiken kadottajalta!

 

 

Tämä se vasta onkin aivan Uskomaton tarina siitä, kuinka Pyrymaa pelastettiin.

On nimittäin niin, että Pöntinen ei ole mikään jännityksen ystävä, ja jotkut saattaisivat kuvailla häntä suorastaan äreäksi. Mieluiten hän olisi jäänyt kaikessa rauhassa omaan, mukavaan kotikoloonsa Piilolaaksoon. Tapahtumat etenivät kuitenkin toisin, ja Pöntinen tempautui seikkailuun pelastamaan kuningas Aarni Kolmannen tytärtä. Se olikin eriskummallisen seikkailun alku.

Pöntisen seikkailut jatkuvat ensi syksynä!

 

 

 

 

 

Lotta Levoton ja hirveät hirvipusut tuo talven keskelle huippuhauskoja sattumuksia ja hieman ruotsalaisen kesän eksotiikkaa, kun Lotta pääsee parhaan kaverinsa Pippurin kanssa lomamatkalle Ruotsiin!

Kansainvälinen menestyssarja on kuvitettu sarjakuvamaisesti ja seuraa Lotan kirpeiden päiväkirjamerkintöjen kautta vauhdikkaan vitosluokkalaisen tytön elämää ja edesottamuksia.

Muista myös  muut Lotta Levoton -sarjan hykerryttävän hauskat kirjat. Löydät ne verkkokaupastamme.

 

 

 

 

 

Tunteellinen krokotiili ja muita tarinoita baobab-puun juurelta on Marketta Pyysalon kokoama ja Nadja Sarellin kuvittama mainio valikoima eläintarinoita, joissa käsitellään kaikkia koskettavia aiheita, kuten ystävyyttä, yhteistyötä, surua, kiusaamista ja sovintoa, rehellisyyttä, itsetuntoa ja luonnon kunnioittamista.

Viisaat ja hersyvät tarinat sopivat yhteisiin luku- ja rauhoittumishetkiin niin kotona kuin päivähoidossa. Erilaisten eläinystävysten seikkailut, tarinoiden lämmin huumori ja humaani ote auttavat näkemään ympärillämme erilaisuutta ja ainutlaatuisuutta sekä suhtautumaan siihen lempeästi ja kunnioituksella. Sillä ”yhdessä olemme samaan aikaan nopeita ja harkitsevia, älykkäitä ja rohkeita sekä vahvoja ja herkkiä. Enemmän kuin kukaan yksin.”

 

 

 

Jukka Itkosen koira nimeltä Mutsi -kirjan etukansi. Kuvitus Virpi Penna.

 

Koira nimeltä Mutsi on Jukka Itkosen sydämellinen ja humoristinen tarina koirasta, nimeltä, no, Mutsi. Mutsi on ei ihan pieni, jos ei aivan isokaan koira, jolle tapahtuu joka päivä uutta ja ihmeellistä. Maailma kun on Mutsista kiinnostava ja kerrassaan jännittävä paikka. Täällä riittää seikkailtavaa ja vastaan voi tulla vaikka mitä. Koira nimeltä Mutsi on riemukas seikkailukertomus, joka on yllätyksiä täynnä. Humaani teos puhuu kauniisti välittämisestä, ystävyydestä ja erilaisuuden kohtaamisesta sekä tietenkin mielikuvituksen mahtavasta voimasta. Virpi Pennan letkeä kuvitus on omiaan siivittämään mainion ja viisaan Mutsi-koiran seikkailuja.

Muista myös äänikirja! Sen löydät äänikirjapalveluista ja verkkokaupastamme.

 

 

 

 

 

Kalle Nuuttilan ja Sami Kaarakaisen (kuvitus) Kuka keksi banaanipotkun ja muita futisfaktoja Suomesta on juuri sitä mitä lupaa: yllättäviä, kiinnostavia ja hauskoja faktoja Suomen jalkapallokentiltä, historian lehdiltä ja pelaajista.

Yli sataan vuoteen jalkapalloa mahtuu rutkasti ikimuistoisia hetkiä ja pelaajia. Tiedätkö koska ja missä ensimmäisestä Suomen mestaruudesta pelattiin? Kuka tarjosi vastustajalle pastilleja? Tai minkä joukkueen kannattajat kajauttavat ilmoille Banzai-huudon? Innostava koko perheen tietokirja kuuluu jokaisen pienen futisfanin hyllyyn!

 

 

 

 

 

100 asiaa maapallosta on jokaisen tiedonjanoisen tutkailijan must-read.

Suositun tietokirjasarjan uutuus kertoo, miten avaruuden pölystä muotoutui Maa ja mitä kaikkea tämän ihmeellisen pallon historiaan mahtuukaan. Mitkä olivat maapallon historian tylsimmät miljardi vuotta? Voitko kuvitella, että Maan ytimen sisältämällä kullalla voisi päällystää koko maapallon? Ja tiesitkö, että puut ujostelevat ja hiekka laulaa – ja että ilman Kuuta maapallomme hoippuisi holtittomasti?

Kirja avaa kiehtovia näkökulmia maapallon geologiaan ja historiaan sekä planeettamme erikoisiin ilmiöihin. Hätkähdyttävät faktat ja syy-seuraussuhteet saavat pohtimaan myös ihmisen roolia maapallolla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää