Väsymykseen apua kehon omista energiavarannoista

Mikael Saarisen ja Jyrki Rytilän Energiaa! (Kirjapaja 2019) tarjoaa lukuisia harjoituksia ja vinkkejä väsyneen kehon ja mielen virkistämiseksi. Niitä ovat erilaiset hengitys- ja taputtelutekniikat, venyttelyt ja mielikuvaharjoitukset. Helpot harjoitukset energisoivat aamutuimaan tai nopeasti päivän mittaan, vaikkapa juuri ennen tärkeää tapaamista, koetta tai kokousta.

Tutuinta on hakea hetken helpotusta kahvista tai sokerista, mutta yhtä vaivatonta ja paljon terveellisempää on ottaa käyttöön kehon luonnolliset energiavarastot. Esimerkiksi tietoisesti tehty voimavenyttely vie vain hetken mutta palauttaa vireystilan tehokkaasti. Harjoitus tarjoaa samalla hengähdystauon ja rentouttaa.

Emme väitä voivamme parantaa unettomuutta tai energisoida kroonisesta univajeesta kärsiviä”, Mikael Saarinen ja Jyrki Rytilä toteavat lukijalle kirjan esipuheessa. ”Sen sijaan tarjoamme sinulle erilaisia arjen työkaluja, joilla voit tarvittaessa nostaa vireystasoasi ja mielialaasi nopeasti. Ehkä sitä kautta saat kimmokkeen mielesi ja kehosi kokonaiskuntoutukseen sekä luonnollisen hyvinvointisi ylläpitämiseen.”

Teoksessa käydään läpi suuri joukko erilaisia tapoja vaikuttaa omaan energiatasoon. Kehollisten harjoitusten lisäksi kirjassa huomioidaan myös mieleen liittyvät tekniikat: muun muassa aistiemme välittämillä tunnereaktioilla on suuri vaikutus vireystilaamme.

Lukijalle annetaan esimerkkejä päivittäisestä harjoitusohjelmasta, joka jakautuu viiteen osaan: sängyssä heti heräämisen jälkeen tehtäviin harjoituksiin, työ- tai koulumatkalla tehtäviin harjoituksiin, lounasta ennen ja sen jälkeen tehtäviin harjoituksiin, neuvoihin siitä, mitä tehdä kotiin palattua, sekä kotona ennen nukkumaan menoa tehtäviin harjoituksiin.

Mikael Saarinen on tietokirjailija ja psykoterapeutti, joka on käyttänyt erilaisia lyhytterapiatekniikoita vastaanotoillaan jo 30 vuoden ajan. Hän on myös Hyvä Terveys -lehden kolumnisti ja asiantuntija. Jyrki Rytilä on TRE-kouluttaja ja diplomi-insinööri Lisäksi hän on tunnettu Daitoryu aikijujutsu -valmentaja.

Mikael Saarinen ja Jyrki Rytilä: ENERGIAA! - Harjoituksia ja vinkkejä väsyneelle keholle ja mielelle. Kirjapaja 2019. 110 s. Kl 17.3. ISBN 978-952-354-033-0. Kansi Anna Makkonen. Ovh. 31,90

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää