Uusi rukouskirja sanoittaa henkistä etsintää ja uudenlaista hengellisyyttä

Olli Seppälän toimittama Lepään joogamatollani ja rukoilen (Kirjapaja) sanoittaa ajassamme olevaa hengellisyyden kaipuuta, henkistä etsimistä ja löytämistä. Kirja antaa rukoukselle tuttuja sanoja mutta myös uusia ja yllättäviä.

Kuinka rukoilla 2020-luvulla? Avoimesti, tietoisesti ja keskittyneesti, läsnäoloa ja merkitystä etsien. Sanoin ja sanomattomin huokauksin. Koko keholla ja täydestä sydämestä.

Kirjan rukoukset ja lyhyet aforismit johdattavat rauhan ja hiljaisuuden hetkiin. Osaa kirjoittajista on inspiroinut kristillisen joogan harjoittaminen, toisia meditointi, kolmansia perinteinen hiljentyminen Jumalan edessä. Mukana on uudenlaista sielunmaisemaa mutta myös tuttuja kristillisiä äänenpainoja.

”Kirjan nimestä huolimatta rukoukset kattavat monipuolisesti elämän eri ilmiöitä, eivät vain joogamaton horisonttia”, Olli Seppälä kirjoittaa. ”Perinteinen kristillinen ja kirkollinen sanoitus kuuluu taustalla, mutta uuttakin tarvitaan, itse asiassa kaivataan kipeästi”, hän sanoo. ”Kirjan rukouksissa ja teksteissä voi ilmetä sanoja, ajatuksia ja painotuksia, jotka eivät ole kaikilta osin kirkollista peruskauraa. Se on tarkoituskin. Tekstien kokonaisuus viittoilee mukaan uudenlaiselle tietoiselle hengelliselle matkalle.”

”Yhteisöjen säätelemä rukoustapa saa rinnalleen toisenlaisia tapoja. ’Levolle lasken, Luojani’ saa rinnalleen meditaatiohetken”, Seppälä mainitsee esimerkkinä.

Olli Seppälä (toim.): Lepään joogamatollani ja rukoilen. Kirjapaja 2020. 168 s. Kansi Katri Nietosjärvi. Kl 24.11. ISBN 978-952-354-281-5

Olli Seppälä on Kotimaa-lehden pitkäaikainen toimittaja, joka on kirjoittanut yli 20 tieto- ja runokirjaa.

Teoksen muita kirjoittajia ovat Jan Ahonen, Pekka Yrjänä Hiltunen, Minna Jaakkola, Henri Järvinen, Kaisa Kariranta, Tapio Koivu, Risto Kormilainen, Minna Mannert, Rebekka Naatus, Saara-Maria Pulkkinen, Heidi Sikiö, Anna-Kaisa Tuomi, Heidi Zitting ja Freija Özcan.

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää