Uudenlaisia meditatiivisia harjoituksia päivittäiseen käyttöön

Pekka Y. Hiltusen ja Kalevi Virtasen kirjoittama Tässä olen – Päivittäisiä hengellisiä harjoituksia kutsuu säännölliseen hiljentymiseen ja meditaatioon. Adventista 2021 alkava aineisto sisältää hengellisen harjoituksen vuoden jokaiselle päivälle.

 

Tässä olen – Päivittäisiä hengellisiä harjoituksia julkaistaan kirjana 16.11. sekä 28.11. alkaen päivittäin Pipliaseuran Raamattu.fi-verkkopalvelussa ja Piplia-sovelluksessa.

 

”Säännöllinen mietiskely, jossa etsitään yhteyttä oman itsen ja kaiken olevan kanssa, muuttaa hitaasti ihmistä. Syvenevä Jumalan tunteminen johtaa omien rajojen ja mahdollisuuksien iloiseen ja vapaaseen tunnistamiseen ja hyväksymiseen”, sanoo Pekka Y. Hiltunen.

 

”Aineiston innoittajana on ollut jesuiittojen laatima Brittein saarilla vuosittain ilmestyvä rukouskirja ja mobiilisovellus, jonka harjoituksia seuraavat miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa. Tässä olen on ensimmäinen vastaava suomenkielinen aineisto”, iloitsee Kalevi Virtanen.

 

Tässä olen -materiaalissa toistuu päivittäin osiot Tässä, Sana, Keskustelu, Näkökulma tekstiin ja Tästä eteenpäin. Rukousharjoitusten raamatuntekstit ovat Suomen Pipliaseuran vuonna 2020 julkaisemasta Uuden testamentin UT2020-suomennoksesta. Harjoitukset perustuvat eläytyvään Raamatun lukutapaan.

 

Pekka Y. Hiltunen ja Kalevi Virtanen: Tässä olen. Päivittäisiä hengellisiä harjoituksia. Kirjapaja 2021. Kansi Tomi Kujansuu. Kl 24. ISBN 978-952-354-304-1. Ilmestyy 16.11.2021.

 

Tässä olen - Päivittäisiä hengellisiä harjoituksia digitaalisessa muodossa on saatavilla adventista 28.11. lähtien Raamattu.fi-verkkopalvelussa ja Piplia-sovelluksessa. Päivittäisiin hengellisiin harjoituksiin voi tilata muistutuksen puhelimeen.

 

Pekka Y. Hiltunen on toiminut Kirkkohallituksen uskondialogin asiantuntijana ja lähetystyöntekijänä. Hän on perehtynyt kristilliseen meditaatioon ja on omien julkaistujen teostensa lisäksi ollut mukana kirjoittajana useissa teoksissa. Pappi ja opetusneuvos Kalevi Virtanen on kirjoittanut ja toimittanut useita rukouskirjoja. Hänen viimeisin oma teoksensa on Vapaa pudotus armoon – kirja ihmiseksi kasvamisesta (2020).

 

Kirjan ja digimateriaalin julkistamistilaisuus on 21.11. klo 16 Agricolan kirkossa Helsingissä. Tekijät esittelevät materiaalia ennen Tuomasmessua ja saarnaavat Tuomasmessussa klo 18.

 

Adventtina 28.11. Raamattu.fi:ssä alkaa kolmiosainen podcast-sarja, jossa tekijät kertovat ajatuksiaan hengellisistä harjoituksista. Tässä olen -ennakkowebinaarin tallenne 11.11.2021 on katsottavissa Pipliaseuran Facebook-kanavalla.

 

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää