Tuula Portin julkaisi kirjan, johon aihe löytyi koronakeväänä luonnon kauneudesta

Tuula Portinin Sinä olet ilo (Kirjapaja) on onnittelukirja, joka puhuttelee kuvin ja sanoin. Portin on valokuvannut kirjaan suomalaisia luonnonkukkia, joiden kauneuden hän koki voimaannuttavana ja virvoittavana koronakevään ja -kesän aikana. Kuviin Portin on liittänyt raamatuntekstin sen mukaan, miten ne hänessä ovat resonoineet.

”Koronakeväänä luonnossa kulkiessani silmä hakeutui kukkien suloisuuteen ja kauneuteen. Huomasin luonnon hoitavan ja ilahduttavan vaikutuksen entistä syvemmin”, Tuula Portin sanoo. ”Kirjaani halusin vain luonnonkukkia kevään ja kesän 2020 ajalta. Näillä kuvilla on monessa mielessä itselleni erityinen merkitys.”

 ”Luonnon kauniiden yksityiskohtien kuvaamisesta innostuin kolmisen vuotta sitten vaellusretkellä Itä-Suomen maisemissa. Sen myötä metsäkävelyistä ja kuvaamisesta on tullut tärkeä vastapaino työlleni sairaalateologina”, Portin kertoo.

Sinä olet ilo -teoksen kukkakuvat ja niihin yhdistetyt Raamatun tekstit puhuttelevat, rohkaisevat ja kannattelevat monenikäistä lukijaa ja kokijaa.

 

Tuula Portin työskentelee sairaalateologina Hämeenlinnassa. Hän on riihimäkeläinen kolmen lapsen äiti ja kolmen lapsen mummi.

TUULA PORTIN, Sinä olet ilo. Kirjapaja 2021. 46 s. Kl 24.1. ISBN 978-952-354-348-5.

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää