Tunteellinen krokotiili ja muut tarinat muistuttavat, että yhdessä olemme enemmän

Suomessa ja Eswatinissa (entinen Swazimaa) julkaistut eläintarinat ylittävät rajoja ja auttavat suhtautumaan erilaisuuteen lämmöllä ja kunnioituksella.

Kujeileva Apina, viisas Leijona, tunteellinen Krokotiili, lempeä Kirahvi sekä ujo ja epävarma Virtahepo osuvat lammikolle yhtä aikaa. Voiko näin erilaisesta joukkiosta tulla ystäviä keskenään? Mitä ne voivat oppia toisiltaan?

Tunteellinen krokotiili ja muita tarinoita baobab-puun juurelta (Lasten Keskus 2020) -kirjan viisaat eläintarinat kertovat ystävyydestä, yhteistyöstä, surusta, kiusaamisesta, sovinnosta, rehellisyydestä ja rakkaudesta – aiheista, jotka koskettavat jokaista.

Erilaisten ystävysten seikkailut ja tarinoiden humaani ote johdattavat näkemään erilaisuuden arvon ja kunnioittamaan kaikkien ainutlaatuisuutta. Sillä ”yhdessä olemme samaan aikaan nopeita ja harkitsevia, älykkäitä ja rohkeita sekä vahvoja ja herkkiä. Enemmän kuin kukaan yksin.”

 

Tunteellinen krokotiili ja muita tarinoita baobab-puun juurelta -kirjan sadut on alun perin julkaistu vuonna 2018 osana Ulkoministeriön hanketuella rahoitettua EduGate-hanketta. Hankkeella koulutettiin Swazimaan (nyk. Eswatini) esikoulunopettajia ja tehtiin heille opetusmateriaalia.

Hankkeen yhteydessä toteutettiin Teacher’s Resource Book -oppimateriaali, jonka tekijöinä oli joukko paikallisia opettajia sekä suomalaisia asiantuntijoita. Sadut julkaistiin materiaalissa englanninkielisinä. Tunteellinen krokotiili on näistä saduista ja kuvista editoitu, erillinen suomenkielinen laitos.

 

Marketta Pyysalo on kulttuurituottajan työssään monipuolinen lastenkulttuurin edistäjä. Hän on kirjoittanut ja kääntänyt useita lastenkirjoja, toiminut kirja-arvostelijana ja toimittajana sekä mm. järjestänyt tapahtumia ja kampanjoita lasten lukutaidon edistämiseksi. Pyysalo asuu Pälkäneellä.

Nadja Sarell on helsinkiläinen kuvittaja. Hän kuvittaa lasten- ja oppikirjoja ja paperituotteita sekä suunnittelee kuoseja kankaista lahjapapereihin. Sarell opettaa kuvitusta ja tanssia sekä järjestää työpajoja kouluihin, päiväkoteihin ja työpaikoille.

 

Marketta Pyysalo ja Nadja Sarell (kuvitus)
Tunteellinen krokotiili ja muita tarinoita baobab-puun juurelta
Lasten Keskus 2020
ISBN 978-952-354-201-3
78 s. | Kl 85

 

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää