Rokkisatu lapsille syntyi tuhansien keikkakilometrien kokemuksella

Muusikko ja kirja-alan ammattilainen Pete Leppänen kirjoitti kokemuksensa rockunelmien tavoittelemisesta valloittavaksi lastenkirjaksi kaikille pikkurokkareille.

 

Rokki-Pupun vasen korva lerppuu, ja ilkeä Tero Orava nakkelee koulussa käpyjä niskaan. Onneksi on olemassa paras ystävä Rolli-Pöllö ja yhteinen rakkaus rockmusiikkiin!

Pete Leppäsen kirjoittama ja Paula Melan kuvittama Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö – Keikkakuumetta tempaa Pöpelikkölän pikkurokkareitten matkaan kohti unelmia.

Kun maailmankuulu yhtye Kirotut lokit saapuu keikalle Pöpelikkölän koulun diskoon, Rokki ja Rolli tarjoutuvat lämppäriksi. Kaverukset alkavat treenata keikkasettiä kuntoon, mutta pahaksi onneksi Rolli saa kurkkuunsa kaktuksen ja Rokin sikarilaatikkokitara tällin. Joku roikale töhrii keikkajulisteenkin. Kaiken keskellä on vielä selvittävä opettaja Herra Possusen höpötyshetkisistä. Miten keikan käy? Entä mitä Kirottujen lokkien kitaristi Spläsh sujauttaa Rokin käpälään? Matka kohti unelmia ei suju ilman pörhellystä ja keikkakuumetta. Onneksi vanhan Pöllön ja Piano-Myyrän neuvot auttavat kaksikkoa matkalla eteenpäin.

Pete Leppänen tarttui yläkouluikäisenä kitaraan ja lähti tavoittelemaan omia rokkiunelmiaan. Nyt 30 vuotta, kymmenen albumia, satoja keikkoja ja tuhansia keikkakilometrejä myöhemmin kokemukset ovat taipuneet ainutlaatuiseksi lastenkirjaksi Rokki-Pupusta, altavastaajasta ja taivaanrannanmaalarista, ja Rolli-Pöllöstä, pupun huhuilevasta sielunkumppanista. Täysiverinen rokkisatu kertoo vaikeuksien voittamisesta, musiikin riemusta, tekemisen vimmasta ja unelmien tavoittelemisesta. Herkullisten käänteiden lomasta rokkimutsit ja -faijat löytävät musiikkimaailman viittauksia ja kenties muistumia omasta nuoruudestaan.

Rokkiunelmien jahtaamisen rinnalla Pete Leppänen on kirjoittanut tietokirjoja, ja päivätyönsä hän tekee kustannuspäällikkönä.

Paula Mela on järvenpääläinen kuvittaja, joka tunnetaan nostalgisista ja ilmeikkäistä kuvistaan lukuisissa lastenkirjoissa. 

 

Pete Leppänen: Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö – Keikkakuumetta
Kuvitus Paula Mela
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-537-3
144 s. | Kl L84.2

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää