Oletko sinut herkkyytesi kanssa, kysytään uutuuskirjassa

Taina Laane kirjoittaa teoksessaan Vahvuutena herkkyys - Kirjeitä hänelle, joka kokee syvästi herkkyyden hyvistä ja nurjista puolista. Hänen mukaansa herkkyys on taitolaji, johon sisältyy mahdollisuus syvään onnellisuuteen. Laane uskaltautuu kirjassa jakamaan myös omat kokemuksensa. Olennainen kysymys on: oletko herkkyyden kanssa sinut vai sen armoilla ja uuvuttama?

Lukijaa puhuttelevissa kirjeissä Taina Laane käsittelee aihettaan valoisasti ja kannustavasti. Ehjä, luonnolliseksi koettu herkkyys on hänen mukaansa lahja, joka tuo mukanaan paljon havaintokykyä, viisautta ja luovuutta. Haavoittunut herkkyys taas voi saada ihmisen käpertymään itseensä, huolestumaan ja yliajattelemaan. Onneksi omaan kokemusmaailmaan voi oppia vaikuttamaan sitä myötätuntoisesti säädellen.

Vahvuutena herkkyys tarjoaa harjoituksia itseymmärrykseen, arjessa rauhoittumiseen ja palautumiseen. Herkkyyttä voi olla monenlaista, teos ei tarkoitettu vain erityisherkille.

”Tämän kirjan johtoajatuksena on positiivisen psykologian näkemys siitä, että kaikilla on vahvuuksia ja niitä kannattaa oppia nimeämään, käyttämään, kasvattamaan ja tasapainottamaan”, Taina Laane kirjoittaa.

”Kun vähitellen ymmärtää, mistä herkkyydessä oikeastaan on kysymys – siitä, että hermoston oma vahvistin väsymättä aistii ja prosessoi hieman voimakkaammin – elämä helpottuu”, Taina Laane toteaa.

Laanen mukaan aistivoimaisuus on lahjakkuutta, jota meidän itsemme ja maailman pitäisi ymmärtää hyödyntää. Herkkyydelle on hänen mielestään annettava arvostus ja tila, jonka se ansaitsee.

Taina Laane on ratkaisukeskeisyyden, positiivisen psykologian ja mindfulnessin kouluttaja ja kirjailija. Hän on aiemmin julkaissut mm. teoksen Unen lahjoja (2018).

Taina Laane: Vahvuutena herkkyys - Kirjeitä hänelle, joka kokee syvästi. Kirjapaja 2019. 205 s. Kl 17.3. ISBN 978-952-354-015-6. Kansi Anna Makkonen. Ovh. 31,90

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää