Mytologiaa ja luonnonsuojelua – uusi fantasiasarja tarttuu ajankohtaisiin teemoihin

 

Mustan Kuun majatalo aloittaa fantasiasarjan, jossa ajankohtaiset luonnonvaraisten eläinten ja ympäristön suojelun teemat nivoutuvat raikkaalla tavalla taruihin ja mytologiaan. Reetta Niemelän kirjoittama ja Katri Kirkkopellon kuvittama tarina vie Saimi Salaperin mystiseen majataloon, jonka suojissa on turvapaikka keijuille, hiisille, peikoille, ilkinakkeleille ja muille luonnonhengille. Voiko muuan salamieli pelastaa majatalon ja sen suojissa elävän salaväen suurelta vaaralta?

Mustan Kuun majatalo -kirjan etukansi.Uusi kotimainen fantasiasarja yhdistää ajankohtaiset teemat ja valloittavan fantasiamaailman. Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon luoma Mustan Kuun majatalon maailma käsittelee luonnonvaraisten eläinten ja ympäristön suojelun teemoja raikkaasti fantasian keinoin. Suosittu tekijäkaksikko yhdistää taitavasti jokaista koskettavat teemat taruihin ja mytologiaan.

Eläinrakas Saimi Salaper ja hänen eläinlääkäri-isänsä saapuvat Sinimäen kaupunkiin perustaakseen luonnonvaraisten eläinten sairaalan. Sattuman oikusta he ostavat vanhan majatalon, jossa mikään ei ole sitä, miltä aluksi näyttää.

Mustan Kuun majatalon käytävillä kohtaavat erilaiset tutut myyttiset olennot sekä Niemelän ja Kirkkopellon luomat uudet erikoiset fantasiahahmot, joihin tutustutaan, kun majatalo paljastaa riemastuttavia ja outoja salaisuuksiaan Saimille. Pian selviää, että Mustan Kuun majatalo on ikiaikainen turvapaikka salaväkeläisille: hiisille, räpeltäjille, keijuille, peikoille, ilkinakkeleille ja muille luonnonhengille. Ehtona kuitenkin on, että muuan salamieli haluaa auttaa. Koko salamaailma odottaa päätöstä henkeään pidätellen, eikä kukaan aavista uhkaa, joka väijyy oven takana.

Mustan Kuun majatalo aloittaa uuden Musta Kuu -fantasiatrilogian, jossa Saimi ja hänen ystävänsä hiisiprinsessa Anskariina, kyklooppi Tuffe Kloppi, painajainen Hilja Hahmoton, yksisarvinen Silkki, koirankuonolainen Ulvos Hukkanen, maahinen Pikkukorva ja jeti Kallanen tempautuvat uskomattomaan tapahtumien vyyhteen salaväen pelastamiseksi.

 

Katso lisää.

Reetta Niemelä on palkittu runoilija ja lastenkirjailija. Niemelä on toiminut useita vuosia koulukirjailijana ja tehnyt yhteistyötä kirjastojen kanssa esimerkiksi Lukulehmä-projektissa, jossa raisiolaiset ekaluokkalaiset pääsivät lukemaan lehmille.

Katri Kirkkopelto on kuvakirjailija ja kuvittaja. Hän on kuvittanut lukuisia suosittuja kuvakirjoja ja oppimateriaalisarjoja. Kirkkopelto on palkittu arvostetulla Kylli Koski -palkinnolla, ja hänen teoksensa Molli ja maan ääri oli vuoden 2020 ja Piki vuoden 2016 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas.

 

 

Reetta Niemelä ja Katri Kirkkopelto (kuvitus)
Mustan Kuun majatalo (Musta Kuu – I kirja)
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-507-6
317 s. | Kl L84.2

 

Lisätietoja ja haastattelut:
Piia Latvala | viestintäpäällikkö | 0400 999 499 | piia.latvala@lastenkeskus.fi

Arvostelukappaleet ja kuvat:
Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@lastenkeskus.fi

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää