Muutos ja miten siihen suostutaan

Tommy Hellstenin ja Tiina Tuomikosken toimittama uutuusteos Lentoon – Muutokseen suostumisen voima (Kirjapaja) kertoo muutoksesta: mitä aito muutos tarkoittaa ja voiko elämäänsä ja itseään muuttaa? Kirjassa joukko rohkeita ihmisiä kertoo elämäänsä myllertäneestä sisäisestä muutoksesta.

Yhden havahduttaa äkillinen elämänkriisi, toinen huomaa ajan myötä, että elämä ei tunnu enää omalta. Kuinka sitten irrottautua tutusta mutta toimimattomasta? Mitä muut sanovat, entä jos läheisiin sattuu? Onko jokaisella oikeus pyrkiä rehellisesti kohti omannäköistä elämää?

Viimeistään silloin, kun paikalla pysymisestä tulee tuskallista, kannattaa antautua muutokseen. Samastuttavat tarinat saavat näkökulmaa terapeutti Tommy Hellstenin kirjoituksista, joissa pohditaan muutoksen, rakkauden ja merkityksellisyyden teemoja.

“Muutos on aina matka ja prosessi, ei yksittäinen tapahtuma”, tekijät kirjoittavat. Lentämisen metaforan avulla he kuvaavat prosessia: “Matkaa edeltää usein jonkinlainen pahoinvointi tai suoranainen lentopelko. Mitä jos huterat siipeni eivät kanna ja matkani päätyy päin seinää kuin kananlento? Mitä jos ruhjoudun reissussa enkä kykene enää nousemaan jaloilleni? Matkapahoinvointia voivat aiheuttaa fyysinen kipu tai psyykkinen kipu suhteissa, joissa elämme, mutta myös vanhaa mielen tasapainoa horjuttavat ja häiritsevät ajatukset. Kärsimys on kuitenkin kutsu lennolle, sillä se kertoo muutoksen tarpeellisuudesta. Muutos vie aina johonkin, ei ainoastaan ota pois.”

 

Tommy Hellsten on suosittu kirjailija, terapeutti ja kouluttaja. MuM Tiina Tuomikoski on asiantuntija, Ihminen tavattavissa -terapeutti, työnohjaaja ja psykodraamaohjaaja. He ovat aiemmin kirjoittaneet yhdessä Ihminen tavattavissa -mentoreiden kanssa teoksen Minuiksi – Löytöretkiä henkiseen kasvuun (2016).

Tommy Hellsten ja Tiina Tuomikoski (toim.) Lentoon – Muutokseen suostumisen voima. Kirjapaja 2020. 187 s. Kansi Katja Kuittinen. Kl 17.3. ISBN 978-952-354-265-5

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää