Minkälaista johtajuutta muuttuva kirkko tarvitsee?

Johtajat ovat yhä nuorempia ja yhä useammin naisia. Uudessa kirjassa Hyvin johdettu kirkko – Visioita, haasteita, näkökulmia (Kirjapaja) tarkastellaan kirkon johtajuutta avoimesti ja rakentavasti. Minkälaista johtajuutta muutosten keskellä oleva kirkko tarvitsee? Onko keskeistä esimerkiksi arvojohtajuus ja suunnan näyttäminen, asiajohtajuus vai ihmisten johtaminen ja kohtaaminen?

Heikki Arikan ja Laura Arikan kokoamassa kirjassa kirkon ja seurakuntien johtoasemissa työskentelevien ajatukset, visiot ja pohdinnat johtajuudesta ja sen kehittämisestä ovat moniäänisesti esillä. Nuoremman polven puheenvuoroissa haastetaan kirkkoa ja sen johtajia, kuitenkin myönteisesti tulevaisuuteen katsoen. Aina on mahdollisuus uudistua.

”Kirkon toimintaympäristö, talous, jäsenyys ja yhteiskunnallinen asema ovat suuressa muutoksessa. Tämä poikkeuksellinen aika vaatii johtajilta erilaisia taitoja kuin aiemmin”, tekijät kirjoittavat. Kirkon johtajia valittaessa huomio on kiinnitetty erityisesti työuran pituuteen ja siinä hankittuun kokemukseen. Kirjoittajat ehdottavat muun muassa, että persoonan sopivuus ja yksilön taidot voisivat olla paremmin esillä osana johtajarekrytointia.

Kirjoittajina ovat edellä mainittujen lisäksi Tuomas Antola, Kira Ertman, Teemu Hälli, Leena Kairavuo, Kari Kanala, Aarne Kiviniemi, Laura Maria Latikka, Anna Munsterhjelm, Mimosa Mäkinen, Heikki Nenonen, Riikka Reina, Satu Saarinen, Olli-Pekka Silfverhuth, Tuomo Törmänen, Tiia Valve-Tuominen.

Heikki Arikka on Malmin seurakunnan kirkkoherra. Laura Arikka työskentelee Erätauko-säätiön toimitusjohtajana ja on pastori.

Hyvin johdettu kirkko julkistetaan Kirkon johtamisfoorumin yhteydessä to 16.1. klo 21.15–22.00 Katajanokan Vankilan Kirkko-tilassa (Merikasarminkatu 1 A).

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: 
Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757 | marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Heikki Arikka | heikki.arikka@evl.fi | ja Laura Arikka | laura.arikka@gmail.com

Arvostelukappale- ja kuvapyynnöt: Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää