Liisa Väisäsen uutuuskirja tempaa mukaansa kiehtoviin Välimeren kohteisiin

Välimeren helmet Matkoja maihin ja kulttuureihin  johdattaa Välimeren alueen maihin, kulttuurihistoriaan ja nykyhetkeen. Liisa Väisäsen mukana kuljetaan Italian, Espanjan ja Ranskan lisäksi muun muassa Maltalla, Tunisiassa, Egyptissä, Kreikassa, Libanonissa ja Turkissa.

Välimeri on kantanut läpi historian monenlaiset vaeltajat, kauppiaat ja valloittajat, hurmannut matkaajia ja inspiroinut taiteilijoita. Alueen historia, samoin kuin sen nykyisyyskin, on värikäs – ei suinkaan ongelmaton mutta aina elämänmakuinen. Välimerellä itä ja länsi kohtaavat.

”Niin kaukaiselta kuin Välimeri, sen sininen väri ja auringon hopeinen hyväily sen aalloilla, saattaakin suomalaisessa talvessa tuntua, Välimeri on meitä kaikkia lähempänä kuin osaamme arvatakaan”, Liisa Väisänen sanoo. ”Välimeren alueiden sivistys ja kansojen kasvu on eurooppalaisuutemme perusta.”

Kulttuurivaikuttaja ja taidefilosofi Liisa Väisänen on asunut ja työskennellyt koko aikuisikänsä Välimeren maissa. Itse koettu ja eletty on teoksessa vahvasti läsnä. Monet Välimeren alueen maista ja kaupungeista ovat suomalaistenkin suosikkimatkakohteita. Kirjassa sukelletaan moni-ilmeisen Välimeren tuttuihin ja tuntemattomampiinkin kolkkiin.

Liisa Väisänen: Välimeren helmet – Matkoja maihin ja kulttuureihin. Kirjapaja 2021. 215 s. Kansi Tuija Kuusela. Kl 46. ISBN 978-952-354-339-3

Liisa Väisänen on matkailun ammattilainen, taidefilosofi, kulttuurivaikuttaja sekä suosittu tv-persoona ja luennoitsija. Väisänen on julkaissut aiemmin mm. teokset Kaikki Italiani (2017), Enemmän Espanjaa (2018) ja Ranska, rakkaudella (2019).

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää