La mia Italia -kirja tuo lohdutusta Italian ikävään

Firenzessä yli kolme vuosikymmentä asuneen Sirkku Salovaaran teos La mia Italia – Ihana, mahdoton Italiani on elämänmakuinen lukuelämys kaikille Italian ystäville.

Teos kutsuu mukaan italialaiseen elämänmenoon, jossa vannotaan yksilöllisyyden nimiin ja ollaan silti Tutti insiemeKaikki yhdessä!  Vaikka arki on ajoittain kaoottista ja byrokratia voi tuskastuttaa, vastalahjaksi on tarjolla aimo annos hyväsydämisyyttä, välittämistä ja riemastuttavia kohtaamisia.

Kirjassa tehdään matkaa Italian eri laidoille: pienistä, syrjäisistä kylistä suurempiin kaupunkeihin, merenrannoilta tulivuoren harjalle ja oliivilehtoihin. Mukana tarinoissa ja kohtaamisissa kulkevat myös tekijälle rakkaat eläinystävät.

”Jos jokin punainen lanka kertomuksia yhdistää”, sanoo Sirkku Salovaara, ”se on toive esittää Italiasta vähemmän tunnettuja puolia; niitä, jotka minuakin jaksavat edelleen kiinnostaa ja hämmästyttää, vaikka olen asunut täällä suurimman osan elämästäni."

Koronan takia moni Italian ystävä on joutunut perumaan matkasuunnitelmansa. Salovaara lohduttaa:

”Onneksi Italia ei ole kuitenkaan pelkkä maa – se on myös mielentila, jonka lukija voi toivoakseni tavoittaa kertomusteni kautta.” Kirjan kautta välittyy lämmin kutsu tutustua hänen Italiaansa, joka on auringonpaistetta, herkullista ruokaa, ikiaikaista kulttuuria, nautinnollista la dolce vitaa – ja paljon muuta.

Tiesitkö esimerkiksi, että raidallisen ja sileän pastan kannattajat muodostavat Italiassa omat kiihkeät koulukuntansa? Ja että Vesuviuksen rinteillä kasvavat kirsikat saavat aikaan hillitsemättömän ahmimishimon? Italialainen ei myöskään hevillä vaihda kerran valitsemaansa lomanviettopaikkaa – saati sitten kannattamaansa jalkapalloseuraa.

Sirkku Salovaara on Firenzessä asuva toimittaja ja koordinaattori. Hän on työskennellyt monille suomalaisille medioille sekä Firenzessä toimivassa kansainvälisen politiikan instituutissa. Salovaara on asunut Italiassa yli kolme vuosikymmentä.

Sirkku Salovaara, La mia Italia – Ihana, mahdoton Italiani 224 s. Kansi: Satu Kontinen. Kl 46.2. ISBN 978-952-354-308-9

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää