Meidän metsäjengi

Christel Rönnsin luoma Meidän metsäjengi on hilpeä ja sydäntä lämmittävä joukko otuksia, jotka tutustuvat metsän kätkössä väreihin, kasvun ihmeeseen ja muihin jännittäviin asioihin.

Christel Rönns on suosittu, palkittu kuvittaja-graafikko sekä lastenkirjailija.

Totti ja villit värit

Onko perhosen lempiväri mustikansininen, voikukankeltainen vai Roosa-possun punainen? Ehkä se on turvallisen ruskea, kuten Totti-karhun turkki? Vai onko se vaaleanmusta, beessi vai magenta - onko sellaisia värejä edes olemassa?

Totti on päättänyt selvittää perhosen suosikkivärin, mutta tietääköhän perhonen sitä itsekään.

Nippeli ja kummallinen kapistus

Jotain kiiltävää, soikeaa ja aivan outoa. Keskellä kotimetsän pensaikkoa. ”Onpa originellia! Suorastaan kultturellia, ehkä jopa riskaabelia!” toteaa Nippeli, joka on suurten sanojen pieni hiiri. Koko metsäjengi saapuu ihmettelemään löytöä. Kukaan ei ole aiemmin nähnyt peiliä eikä lainkaan tunnista vempainta. Metsän asukkaat kurkkivat peiliin ja näkevät vuorollaan kuka mitäkin. Hyväntuulinen tarina omakuvasta ja toisin katsomisen taidosta!

Pinko ja salaperäinen siemen

Eräänä kevätpäivänä Pinko päättää istuttaa siemenen. Siitä kasvaisi porkkana. Pinkon touhut eivät jää muilta metsän eläimiltä huomaamatta. Ne suhtautuvat asiaan kukin luonteensa mukaan: yrittävät auttaa, pidättelevät henkeä ja tuijottavat jännittyneinä multakasaa tai epäilevät syvästi, että pieni murunen koskaan muuttuisi porkkanaksi. Koko metsäjengin kärsivällisyys on koetuksella. Palkitaanko odotus lopulta?