Kasa

Katkenneita oksia, kuusenneulasia, kukan alkuja ja tammenterhoja…. Metsässä on Kasa, joka koostuu milloin mistäkin ja muuttuu vuodenaikojen mukana. Kasa-sarja on kunnianosoitus lapsille, jotka löytävät taikaa, kauneutta ja ihmeteltävää myös näennäisesti mitättömissä ja vaatimattomissa asioissa. Sellaisissa, joita aikuinen ei edes huomaa.

Emilia Erfving on Vantaalla asuva kuvataiteilija, graafikko ja kuvittaja.

Lataa tästä Kasa-sarjaan liittyviä tehtäviä:

Kasan perhe-tehtäviä

Kasa – Nenätehtäviä

Roskakasa-tehtäviä

Kasa-tehtäviä

 

Kasan perhe

Sympaattinen pienten kirja on omistettu kaikille yksinäisille olennoille, jotka etsivät maailmasta jotakuta itsensä kaltaista. Kirjassa esitellyt erilaiset luonnonmuodostumat tarjoavat tutkittavaa lasten ympäristökasvatuksen tueksi.

Kasan nenä

Kasan pieni kaarnanenä on kadonnut! Kasa etsii nenäänsä metsästä, niityltä, suolta ja järven pohjasta. Matkan varrella ystävälliset eläimet ehdottavat kukin vuorollaan Kasalle uutta nenää, mutta mikään niistä ei ole yhtä hyvä kuin rakas tuttu kaarnanpala. Vai onko sittenkin? Sympaattinen pienten kirja on omistettu kaikille, jotka ovat joskus kadottaneet rakkaan lelun, sormikkaan tai sukan...

Roskakasa-kirjan kansikuva

Roskakasa

Kasaan on kertynyt kaikkea kummaa. Metsän eläimetkin ovat ihmeissään erikoisista esineistä, roskia: vaarallisia, hyödyllisiä, hyväntuoksuisia ja pahanhajuisia. Jotkut roskat aiheuttavat jopa onnettomuuksia. Ne juuttuvat nenään ja tarttuvat turkkiin. Toisaalta parhaista roskista voi tehdä jotain uutta ja ainutlaatuista, taianomaista ja yllättävää!

Lumoava pienten taidesatukirja on suunnattu kaikille luonnon ystäville ja aarteenetsijöille.

Kasa-lastenkirjan etukansi.

Kasa

Metsässä on pieni Kasa. Siinä on katkenneita oksia, kuusenneulasia, kukan alkuja ja tammenterhoja. Kesällä Kasan päällä pörräävät mehiläiset, syksyllä siili tekee Kasaan pesän ja talvella Kasa peittyy pehmeään lumeen. Kevään tullessa lumi sulaa ja maa tuoksuu raikkaalta. Kaikki alkaa taas alusta.