Kirjapajan keväässä vahvasti esillä luontoaiheet, hyvinvointi ja elämäntaito

Kirjapajan kevään 2022 kirjoissa tartutaan aikamme ilmiöihin ja kuullaan niin asiantuntijoita kuin omakohtaisia kokemuksia ja kertojaääniä. Aihepiireinä ovat mm. kotimaan luonto ja matkailu, ilmaston ja elämän muutos, ihmissuhteet ja irtiotot, läsnäolon ja hengittämisen taito.

Poiminnat tarjoomasta, ilmestymiskuukausineen:

Nina Honkanen pohtii teoksessaan Sinisiä unia ja mitä muuta olen äitinä saanut kokea (4/22) vanhemmuutta ja naisen elämää eri rooleissa, läheisenä ja sukupolvien ketjussa. Laura Kolbe kirjoittaa omakohtaisessa teoksessaan Keho (4/22) rehellisesti eletystä elämästä, naisen ikääntymisestä ja kehon muutoksista iän myötä.

Teemu Laajasalon toimittama Uusi alku – Elämä kulkutaudin muuttamassa maailmassa (2/22) välittää inhimillisen näkökulman yhdessä koettuun poikkeusaikaan. Koottuna on 12 kirjoittajan kokemuksia, huolia ja toiveita.

Tittamari Marttisen Tunturit takapihalla (4/22) kertoo elämänmuutoksesta ja siitä, mitä kirjailija pohjoiseen muuttaessaan kohtasi. Erno Saukko on kokenut vaeltaja, jonka ainutlaatuista matkaa pohjoisissa erämaissa saadaan seurata teoksessa Vuoden vaellus (4/22). Ilari AaltoAnnastiina PapinahoLarissa Riihihuhta ja Usva Torkki esittelevät Valo askeleillani -teoksessaan (4/22) tuoretta tietoa ja uusia näkökulmia pyhiinvaellukseen, niin mielenmaisemissa kuin kuvailemillaan kotimaan kävelyreiteillä.

Luontotietoutta ja yllätyksellisiä asioita luonnon ihmeellisyyksistä tarjoaa Minttu Heimovirran Sutinaa ja suhmurointia (4/22). Antti Kolin Perhosbaarista liskonpetiin (3/22) opastaa monimuotoisuuden varjeluun ja vastuulliseen kotipihan ja puutarhan hoitoon. Satu Hovi neuvoo Hoitavat yrtit –oppaassaan  (4/22), miten apu moneen vaivaan löytyy luonnonkasvien käytöstä.

Ilmastonmuutosta, neuvottomuutta ja paineita omiin ekotekoihin pohtii Taina Laane kirjassaan Säällisiä ajatuksia (3/22), hakien hyvinvoinnin avaimia myötätunnosta itseä ja muita kohtaan.

Hyvinvointikirjallisuutta, itsetuntemusta ja elämäntaitoa, edustavat lisäksi asiantuntijateokset Janne Viljamaan Itsetunnon voima – Hylkää ankeuttajat ja usko itseesi (1/22),  Karita Palomäen ja Juha Siiran Kehon viisaat viestit – Kuuntele, tiedosta ja voi paremmin (1/22), Tiina Haapsalon Läsnäolon lahja – Harjoituksia hetkessä olemiseen (1/22), Samuel Salovuoren Merkityksellisyyden voima – Kirja masennuksesta toipuvalle (1/22) sekä Minna Martinin Hengitä tämä hetki – Hengitys ja lupa olla (4/22),

Urheilun ystäville julkaistaan Arto Terosen ja Jouko Vuolteen Kalevi ”Kallu” Tuominen (1/22), henkilökuva edesmenneestä suomalaisesta urheiluvaikuttajasta. Hengellistä elämää evästää Kati Pirttimaan kirja esirukouksesta Rukoilemme toistemme puolesta (3/22).

Kevääseen kuuluvat myös runoteokset ja lahjakirjat. Anna-Mari Kaskiselta ilmestyy menetystä sureville runoteos Ikävän yli on silta (1/22). Yhteisteos Minna L. Immosen kanssa on keväinen lahjateos Sinulle kukkivat puut (3/22). Äitienpäivän alla ilmestyy Tuula Korolaisen lämminhenkinen runoteos Mummola (3/22), joka kertoo isovanhemmuuden ilosta.

Linkki Kirjapajan kevään 2022 katalogiin.

Kirjojen kannet ladattavissa nettisivujemme kuvapankista.

Kirjailijakuvia

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää