Kaikkien aistien Ranska avautuu Liisa Väisäsen uutuuskirjassa Ranska, rakkaudella

Kukaan ei osaa olla samaan aikaan yhtä rakastettava ja ärsyttävä kuin ranskalainen. Ranska ei jätä ketään kylmäksi. Liisa Väisänen kutsuu katsomaan Ranskaa uusin silmin ja tarjoaa tarinoita, joiden parissa viihtyy jokainen kulttuurista ja Euroopan historiasta kiinnostunut.

 

Suurella maalla on tarjota paljon. Ranska hellii aisteja ja houkuttaa historiannälkäistä. Viime aikoina katseet ovat kiinnittyneet seuraamaan, mitä Ranskassa tapahtuu, kun keltaliivien mielenosoitukset täyttävät kaupunkien kadut.

Uutuuskirjassaan Ranska, rakkaudella (Kirjapaja 2019) Liisa Väisänen johdattaa lukijan moni-ilmeisen maan laidalta laidalle, sen itsevarman rentoon elämänmenoon, menneeseen ja nykypäivään. Viimeaikaisiin tapahtumiin Väisänen kannustaa etsimään näkökulmia menneisyydestä: ”Ranskan suuri vallankumous 1789 auttaa ymmärtämään tämän päivän Ranskaa”, hän huomauttaa.

”Monet mielellään sanovat, että Ranska luulee yhä olevansa suurvalta ja hymähtävät pilkallisesti päälle. Ei kannattaisi hymähtää. Halusimme tai emme, niin Ranska on yhä suurvalta. Suurvalta ei tarkoita vain kielipolitiikkaa tai alusmaita. Suurvalta on maa, joka vaikuttaa päätöksiin. Minulle suurvalta on myös maa, joka uskaltaa tehdä toisin.”

Väisänen kuljettaa lukijan Pariisin kaduille ja Normandian rannoille. Hän viettää aikaa muun muassa Bretagnessa, Loiren laaksossa ja Provencessa ja avaa alueiden omalaatuisuutta osana Ranskan kokonaisuutta. Maan vaiheikkaan, poliittisesti ja kulttuurisesti vaikutusvaltaisen historian kautta Väisänen taustoittaa nyky-Ranskan olemusta. Hän pyrkii selvittämään, kuka on ranskalainen, millainen on ranskalaisuuden ydin ja miten ymmärtää ranskalaista.

 

Liisa Väisänen on matkailun ammattilainen, taidefilosofi, kulttuurivaikuttaja ja suosittu luennoitsija. Ranska on hänen entinen kotimaansa: hän on asunut Pariisissa, Nizzassa ja Biarritzissa. Väisänen on julkaissut aiemmin mm. teokset Kaikki Italiani (2017) ja Enemmän Espanjaa (2018).

 

Liisa Väisänen: Ranska, rakkaudella
Kirjapaja 2019. ISBN 978-952-354-013-2.
Kansi Tuija Kuusela. 282 s. Kl 46.1.

E-kirja Ranska, rakkaudella 978-952-354-014-9, ilmestyy helmikuussa 2019.

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää