Jukka Itkonen runoilee tuttuja satuja uusiksi

Seitsemän kääpiön rytmiorkesteri – satumaisia runoja tarjoaa riemukkaita lastenrunoja, joissa tutut ja uudet satumaailmat keikahtavat vinoon.

Jukka Itkonen leikittelee tuttujen satuhahmojen edesottamuksilla ja luo uusia satumaailmoja tuoreessa lastenrunokirjassaan Seitsemän kääpiön rytmiorkesteri (Lasten Keskus 2020). Runoissa seikkailevat porsaat ja sudet, Punahilkka ja Lumikki, kaalimaata vartioiva pukki ja moni muu, mutta jokin tarinoissa on tällä kertaa toisin ja villisti vinksallaan.

Runot tarjoavat Jukka Itkosen mainioon tyyliin yllättäviä oivalluksia ja kommentoivat maailman menoa. Ruusunen menettää hermonsa, Punahilkan mummo päätyy kihloihin, ja susi saa lahjaksi porsaan talon. Mukana on myös ennen kuulemattomia, uusia tarinoita, joissa tavataan esimerkiksi filmitähti Diivahiiva, tunteikas kastemato, robotteja ja hevidiggari.

”Kirjoitin nämä runot, koska asiat eivät ole niin kuin ne ovat. Ne ovat myös niin kuin ne voisivat olla”, Itkonen kertoo.

Runojen satumaailmat kietoo yhteen Virpi Pennan hyväntuulinen kuvitus. Uppoutuminen runojen yhtä aikaa hulvattomaan ja pohdiskelevaan maailmaan ja yllättäviin tapahtumiin oli hauskaa ja haastavaa.

”Runot kuljettavat välillä hyvinkin erilaisiin tunnelmiin ja tunnetiloihin. Tälle kirjailijan luomalle perustalle kuvitukseni rakentuu ja tuo siihen jotain uutta lisämaustetta”, Penna sanoo.

Virpi Penna on kuvittanut myös Jukka Itkosen viime vuonna ilmestyneen seikkailutarinan Koira nimeltä Mutsi (Lasten Keskus 2019).

 

Jukka Itkonen on monipuolinen, palkittu kirjailija ja runoilija. Hänen elämäniloiset tekstinsä ovat monenikäisten suosikkeja.

Virpi Penna on lahtelainen kuvittaja ja graafikko, joka on kuvituksillaan loihtinut eloon monen suomalaisen lastenkirjan tekstit.

Kirjan kansikuvan voit ladata kuvapankistamme.

 

Jukka Itkonen: Seitsemän kääpiön rytmiorkesteri – satumaisia runoja
Kuvitus Virpi Penna
Lasten Keskus 2020
ISBN 978-952-354-264-8
64 s. | Kl L82.2

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää