Jokainen meistä on hyvä tyyppi, muistuttaa uutuuskirja

Jokaisessa meissä kuplii oikeudenmukaisuuden, rehellisyyden ja avuliaisuuden kaltaisia supervoimia, jotka auttavat selviytymään vaikeistakin tilanteista ja olemaan toisille tukena. Hyvä tyyppi – Supervoimien käsikirja kannustaa tutustumaan luonteenvahvuuksiin.

Hyvä tyyppi - Supervoimien käsikirja -kirjan kansiTulevaisuudessa pärjäävät mukavat, hyvät tyypit. Mutta mistä hyvät tyypit on tehty? Hyveistä, kuten rohkeudesta, rehellisyydestä, ystävällisyydestä ja oikeudenmukaisuudesta. Ahkeruudesta ja avuliaisuudesta, hyväntahtoisuudesta ja joustavuudesta, muistuttaa Merja Kalm uudessa kirjassaan.

Hyveet ovat arkipäivän supervoimia, joita voi treenata, aivan kuten lihaksia. Niitä kannattaa etsiä itsestään ja kokeilla löytää myös toisista. Viisas näkee pintaa syvemmälle ja löytää hyvää silloinkin, kun se on piilossa. Jokaisessa meissä piilee hyvä tyyppi!

Valloittava ja ajankohtainen Hyvä tyyppi -kirja auttaa löytämään ja vahvistamaan luonteenvahvuuksia. Se luottaa positiivisuuteen ja vahvuuspedagogiikan voimaan ja tarjoaa työkaluja hyveiden tunnistamiseen itsessä ja muissa.

”Meistä jokaiselle tekee hyvää muistuttaa lämpimästi itsellemme aina silloin tällöin, keitä me olemme, millaisiksi me haluamme tulla ja millaisia arvoja haluamme vaalia. Hyvä tyyppi haluaa olla kuin viisas ystävä, joka kannustaa käyttämään hyveitä”, Merja Kalm sanoo.

”Olisi huippua, jos tulevaisuudessa me kaikki osaisimme ja uskaltaisimme olla mukavia sekä itsellemme että toinen toisillemme.”

Mira Malliuksen luomat ihastuttavat eläinhahmot, napakka tieto-osio, hauskat tehtävät sekä 10 tarinaa hyveistä toimivat niin lapsen oman pohdinnan lähtökohtana kuin ryhmätyöskentelyssä. Kirja sopii ammattikasvattajien käsiin päiväkodeissa, kouluissa ja seurakunnissa sekä yhteisiin tuumailuhetkiin kotona ja lapsen itsensä luettavaksi.

 

 

Merja Kalm on Turussa asuva luokanopettaja, kouluttaja sekä oppi- ja tietokirjailija, joka haaveilee muuttavansa maailmaa paremmaksi kirjoittamalla. Hyvä tyyppi on Kalmin ensimmäinen lasten tietokirja.

Mira Mallius on helsinkiläinen kuvittaja ja muotoilija, joka tunnetaan parhaiten suomalaisista eläinhahmoistaan korteissa ja kalentereissa sekä muissa paperituotteissa. Malliuksen kädenjälki näkyy myös monien kirjojen kuvituksissa.

 

 

Merja Kalm: Hyvä tyyppi – Supervoimien käsikirja
Kuvitus Mira Mallius

Lasten Keskus 2020
ISBN 978-952-354-142-9
80 s. | Kl L17.3

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää