Itsekriittisyys kuriin myötätunnon avulla

Taina Laanen teos Kesytä kriitikkosi – Lempeämmän mielen käsikirja (Kirjapaja) kertoo siitä, miten sisäistä vuoropuheluaan ja suhtautumista itseensä voi muuttaa myötätunnon ja tietoisuuden avulla. Elämä on helpompaa, jos luopuu täydellisyyden tavoittelusta.

Mielestään voi tehdä ystävänsä

Ajatukset eivät aina ole ystäviämme vaan syyttävät meitä eri tavoin. Monen sisällä puhuu kriitikko, joka arvostelee tekemisiämme alituiseen eikä tunnu hiljenevän, vaikka tahtoisimme.

”Läsnä oleva ja myötätuntoinen tietoisuus on aidon onnellisuuden edellytys”, tekijä kirjoittaa. ”Ellet tunne sisäistä kriitikkoasi, et voi myöskään muuttaa ajatusmaailmaasi. Ja ajatusmaailmasi säätelee pitkälle sen, millaiseksi elämäsi muodostuu.”

Taina Laanen teos tarjoaa runsaasti käytännön harjoituksia, jotka auttavat muuttamaan sisäisen kriitikon ääntä lempeämmäksi. Samalla elämään avautuu iloa, vapautta ja mielekkyyttä.

Jatkuvasta haluamisesta ja suorittamisesta vapaata elämää

”Elätkö tuntien jatkuvasti, että sinulta puuttuu jotakin? Vai elätkö kokien, että juuri nyt kaikki on hyvin? Elätkö pelossa vai elätkö rakkaudessa?”, Taina Laane kysyy.

”Syvää rauhaa kokiessa ei ole tarvetta saada mitään helpotusta tai elämystä, saavuttaa jotakin päämäärää tai päästä irti jostakin. Onnellisuus on silloin hiljaista ja pinnanalaista, se on äänetön tieto siitä, että kaikki on hyvin ja sinä itse olet täysin riittävä.”

 

Taina Laane on positiivisen psykologian asiantuntija, kouluttaja ja kirjailija. Hän on aiemmin julkaissut mm. teokset Äidinhoitokirja (2019), Vahvuutena herkkyys (2019) sekä Unen lahjoja (2018). https://tainalaane.com/

Taina Laane, Kesytä kriitikkosi – Lempeämmän mielen käsikirja. Kirjapaja 2020. 164 s. Kansi Emmi Kyytsönen. Kl 17.3. ISBN 978-952-354-266-2

Lisätietoja ja haastattelut:
Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757| marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Taina Laane | p. 040 764 0499 | taina.laane@positiveplanet.eu

Arvostelukappaleet ja kuvat:
Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

Kirjan kansikuva https://urly.fi/1Ifn, kirjailijan kuva https://urly.fi/1Ifp

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää