Elämäntaidon klassikko puhuttelee yhä

Tommy Hellstenin klassikkoteoksesta Saat sen mistä luovut (Kirjapaja) on ilmestynyt uusi laitos. Vuonna 2000 ensimmäisen kerran ilmestynyt teos puhuttelee yhä uusia lukijasukupolvia. Se on koskettanut, kannustanut ja tukenut satojatuhansia lukijoita Suomessa ja maailmalla.

Teoksen viesti on kirkas ja voimallinen: Todellisen turvan voi löytää vain suostuessaan turvattomuuteen ja luopuessaan pyrkimyksestä hallita elämää. Se joka tahtoo elää ikuisesti, eläköön tässä ja nyt. Vain heikkoutensa kohdannut voi olla vahva. Ihminen on enemmän kuin kaikki se mitä hän tekee ja tuottaa.

Esipuheessaan Hellsten pohtii kirjan syntyä, sen teemoja ja puhuttelevuuden salaisuutta:

”Terapeuttina ja luennoitsijana kohtaan jatkuvasti ihmisiä, jotka etsivät totuutta itsestään ja elämästä. Silloin olen paljaan ja haavoittuvan ihmisyyden äärellä, ja se synnyttää minussa jatkuvasti uutta. Tältä huikealta ihmisyyden aitiopaikalta myös tämä kirja on syntynyt.”

”Ajattelen, että olen Saat sen mistä luovut -kirjassani onnistunut sanoittamaan jotain sellaista, joka ihmisessä jo on. Tämä lienee teoksen pitkän suosion ja myös saamani koskettavan lukijapalautteen salaisuus”, hän toteaa.

”Jotkut ovat kertoneet minulle kirjan pelastaneen heidän elämänsä. Jotkut ovat todenneet, että heillä on yöpöydällä kaksi kirjaa, toinen on Raamattu ja toinen Saat sen mistä luovut. Yhä huomaan, että teostani siteerataan ja siihen viitataan mitä yllättävimmissä yhteyksissä.”

Tommy Hellsten on kirjailija, terapeutti ja kouluttaja. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluvat mm. Virtahepo olohuoneessa (1991), Saat sen mistä luovut (2000), Tähän olen tullut (2016) ja Enää en pelkää (2019).

Tommy Hellsten, Saat sen mistä luovut – Elämän paradoksit. Kirjapaja 2020. 240 s. ISBN 978-952-354-274-7. Kl 17.3

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää