Tommy Hellstenin klassikkoteos puhuttelee yhä uusia lukijoita
26.02.2019 | Kirjapaja
Tommy Hellstenin oivaltavat paradoksit opettavat, kuinka ihminen voi löytää itsensä ja elämän mielekkyyden. Tie aitoon elämänmuutokseen kulkee paradoksien kautta. Elämää ei voi hallita, mutta sitä voi elää, ja turvan epävarmuudessa voi löytää vain, jos uskaltaa kohdata turvattomuuden. Sen joka haluaa elää ikuisuudessa, on elettävä tässä ja nyt.
Elämän paradoksit – Saat sen mistä luovut on elämäntaitokirjallisuuden klassikko ja jo tuhansien lukijoiden suosikki. Teoksen uuden laitoksen esipuheessa Tommy Hellsten kehottaa lukijaa olemaan läsnä tässä hetkessä, levollisesti ja hiljaa. Lukea kirjaa hitaasti ja vähän kerrallaan.
Teos puhuttelee tämän ajan ihmistä kiireen ja hälinän keskellä. ”Ihminen juoksee siksi, että hän on kadottanut syvyytensä”, Hellsten kirjoittaa. ”Kun kadottaa syvyytensä, kadottaa samalla identiteettinsä ja tarkoituksensa. On saatava elämyksiä ja viihdettä, ja mitä nopeammin elämysten hakija juoksee, sitä etäämmälle elämä väistyy.”
Suosittu terapeutti käsittelee teoksessaan monia elämän kipukohtia ja kriisejä. Hän puhuu unelmista ja uskosta, elämän rikkaudesta ja rakkauden tarpeesta. Miten säilyttää ihmettelevä asenne elämän edessä? Miten välttää tympääntyminen ja kyynisyys? Kuinka oppia elämään niin, ettei elämä missään vaiheessa olisi itsestäänselvyys? Elämää ei voi hallita, mutta sitä voi elää, Hellsten kiteyttää.
Hellstenin ajattelussa meidät on luotu elämään mysteerissä. Selittämätön on todellinen kotimme. Hän kirjoittaa: ”Mysteeri tekee tilaa sisimpääsi, ja sinusta tulee ihminen, joka jo elää siellä, mihin olet vasta menossa. Salaperäisellä tavalla olet sekä matkalla että perillä.”
Tommy Hellsten on kirjailija, terapeutti ja kouluttaja sekä Ihminen tavattavissa -ohjelman perustaja. Hän on kirjoittanut monia suosittuja ja jo klassikoksi kohonneita teoksia, mm. Virtahepo olohuoneessa (1996), Saat sen mistä luovut (2000) ja Tähän olen tullut (2016).
Tommy Hellsten: Elämän paradoksit – Saat sen mistä luovut
ISBN 978-952-354-038-5
Kansi Satu Kontinen
156 s. | Kl 17.3