Suomen seuratuin nettipoliisi Konstaapeli Daniel neuvoo nyt myös kirjassa

Suosittu nettipoliisi Daniel Kalejaiye, Konstaapeli Daniel, kertoo uutuuskirjassaan nuorille rikoksista ja rangaistuksista ja antaa ajattelemisen aihetta erilaisiin nuorten elämässä ajankohtaisiin tilanteisiin.

Vanhempi konstaapeli Daniel Kalejaiye kertoo nuorille rikoksista ja rangaistuksista Tiktokissa, jossa hänellä on jo liki 150 000 seuraajaa. Nyt hän avaa rikoslakia ymmärrettävästi ja helppotajuisesti myös uudessa kirjassaan. Tiesitkö, että jos punnitset tahallaan irtokarkkia väärin, syyllistyt lievään petokseen tai että somessa moni syyllistyy tietämättään kunnianloukkaukseen? Tiesitkö, että pelkkä rikokseen yllyttäminen on rangaistavaa? Entä miten tehdään rikosilmoitus, ja mitä sen jälkeen tapahtuu?

Konstaapeli Daniel tässä, moro! -kirja syntyi, koska Kalejaiye uskoo, että tieto on avainasemassa hölmöilyjen välttämisessä ja omien oikeuksien puolustamisessa. Kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta.

”Olen lukemattomat kerrat päätynyt keskustelemaan nuoren kanssa, miksi hänen tekemänsä asia on väärin ja millä tavalla se on rikos. Monen rikosnimikkeen tunnusmerkistö voi täyttyä huomaamatta, minkä vuoksi moni nuori loukkaa toista tahattomasti. Nuoren on syytä tietää mitä tehdä silloin, kun epäilee joutuneensa rikoksen uhriksi ja mikä parempi, tietää milloin on joutunut rikoksen uhriksi. Tämän kirjan avulla lukija saa mahdollisuuden tutustua rikoslakiin tavalla, jollaista ei ole ollut tarjolla koskaan aikaisemmin”, Kalejaiye sanoo.

Konstaapeli Daniel tässä, moro! -kirjassa on esimerkkitarinoita nuorille tutuista ympyröistä: kaveriporukoiden päähänpistoja, bileillan kämmejä, suhdekriisejä. Kalejaiye kertoo kirjassa myös ajatuksiaan ja kokemuksiaan muun muassa nettikäyttäytymisestä, mopon virittämisestä, groomingista, rasismista ja onnettomuuspaikalla kuvaamisesta.

Uutuuskirja sopii kaikille ​tiedonhaluisille ikään katsomatta: sille, joka haluaa ajattelun aihetta, ja sille, joka on jo ehtinyt hölmöillä, tai sille, joka haaveilee työstä poliisina tai lain parissa.

 

Daniel Kalejaiye on Itä-Suomen poliisilaitoksen nettipoliisi ja osa Kuopion Ankkuri-ryhmää. Konstaapeli Danielista on muodostunut lyhyessä ajassa sosiaalisen median ilmiö ja Suomen seuratuin nettipoliisi. Työssään Daniel keskittyy rikosten ennaltaestämiseen ja työntekoon nuorten sekä heidän perheidensä kanssa. Vapaa-ajalla hänet löytää kuntosalilta levytanko kourassaan, tien päältä moottoripyörän kaasukahva kädessään tai kotoa pullataikina hyppysissään.

 

Daniel Kalejaiye poikkesi helmikuussa 2022 Erkun jälki-istunto -lähetyksessä juttelemassa Ernest Lawsonin kanssa työstään nettipolisiina ja uudesta kirjasta.

 

Daniel Kalejaiye
Konstaapeli Daniel tässä, moro!

Lasten Keskus 2022
ISBN 978-952-354-541-0
177 s. | Kl N 30

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää