Suomen Kirjailijaliiton Tirlittan-palkinto Tuula Korolaiselle

Suomen Kirjailijaliitto on myöntänyt lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinnon kirjailija ja runoilija Tuula Korolaiselle. Palkinto jaetaan tunnustuksena kirjailijan koko tähänastisesta tuotannosta ja työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi.

Kirjailijaliitto jakoi Tirlittan-palkinnon kevätkokouksessaan 18.4.2018. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Tuula Korolainen on kirjoittanut ja toimittanut yli 60 teosta: kielellä herkuttelevia lasten runokokoelmia, oivaltavia kuvakirjoja, lasta lukijana kunnioittavia romaaneja, faktaa ja fiktiota kiehtovasti yhdistäviä tietokirjoja sekä oppikirjoja.

Korolainen on työskennellyt myös kääntäjänä, radiotoimittajana ja kriitikkona ja tehnyt laajan ja merkittävän uran lasten- ja nuortenkirjallisuuteen erikoistuneena toimittajana. Onnimanni-lastenkirjallisuuslehdenpäätoimittajana Korolainen on toiminut mittavat 30 vuotta.

Tuula Korolaiselta ilmestyy ensi syksynä Lasten Keskuksen julkaisemana juhlakirja Taivasta hipoo hännänpää – valitut runot 1993–2018, joka sisältää lähes 150 valittua runoa vuosilta 1990–2018. Kokoelmissa julkaistujen lisäksi siinä on lehdissä, antologioissa sekä oppi- ja tietokirjoissa ilmestyneitä runoja. Mukana on myös ennen julkaisemattomia tekstejä ja aivan uusia runoja. Juhlateoksen kuvittaa Virpi Talvitie.

 

Taivasta hipoo hannanpaa etukansi

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää