Hauskoja hetkiä ja kivaa luettavaa

Lukemisen iloa, ihmeellisiä kysymyksiä ja jännittäviä tarinoita! Helvi ja Sointu ovat kirjoista ja lukemisesta innostuneita alakoululaisia. Vlogisarjassaan he juttelevat erilaisista kirjoista: katso YouTube-kanavaltamme, mitä kaikkea lukulistalta on löytynyt!

 

Molli ja maan ääri

Sointu ja Helvi juttelevat, miksi lukeminen on kivaa ja miksi juuri Molli ja maan ääri on mukavaa luettavaa.

Tutustu Mollin maailmaan sen omilla sivuilla.

 

Kasvamista ja tunteita!

Sointu ja Helvi juttelevat pienten lukijoiden Hammas-kirjasta, jonka kanssa voi testata omaakin purukalustoaan, ja Fiksut faktat -sarjan Mitä tunteet ovat? -kirjasta.

Videolla mainitut kirjat: Hammas | Mitä tunteet ovat? (Fiksut faktat)

Kurkataan eläinhotellin arkeen ja reissataan Mutsi-koiran mukana

Eläimet ovat ihania – ja niin ovat niistä kertovat kirjatkin! Sointu ja Helvi juttelevat Empun eläinhotelli -sarjan avaavasta kirjasta Emppu perustaa eläinhotellin, sekä Jukka Itkosen valloittavasta seikkailutarinasta Koira nimeltä Mutsi. Empun eläinhotelli -sarja on Tittamari Marttisen kirjoittama ja Valpuri Kerttulan kuvittama. Koira nimeltä Mutsi -kirjan on kuvittanut Virpi Penna.

Videolla mainitut kirjat: Emppu perustaa eläinhotellin | Koira nimeltä Mutsi

Jännittäviä tapauksia ja juttuja

Sointu ja Helvi ovat lukeneet just sopivasti jännittäviä tarinoita ja tapauksia, nimittäin Jättikurlun arvoituksen, Mitä tapahtuu yöaikaan? -kirjan ja KammOTUKSIA-runokirjan. 

Jättikurlun arvoitus on Pikkiriin pulmatoimisto -sarjan toinen osa. Sen on kirjoittanut Reetta Niemelä ja kuvittanut Katri Kirkkopelto. KammOTUKSIA on Reetta Niemelän runoilema ja Marjo Nygårdin kuvittama hauska runoteos, joka esittelee mitä omituisimpia otuksia. Mitä tapahtuu yöaikaan -kirjan on kirjoittanut Laura Cowan ja kuvittanut Bonnie Pang. Suomennos Tuuli-Maaria Rauta.

Videolla mainitut kirjat: Jättikurlun arvoitus | Mitä tapahtuu yöaikaan? | KammOTUKSIA

Tutustu Pikkiriin pulmatoimisto -sarjaan sen omalta sivulta.

 

Ihmeellisiä kysymyksiä

Voiko tiikerin mahaa kutittaa? Entä sateenkaarta koskettaa? Siinäpä vasta kysymyksiä! Ja monta muutakin näistä kirjoista paljastuu, Helvi ja Sointu huomaavat.

Videolla mainitut kirjat: Voiko tiikerin mahaa kutittaa? | Voiko sateenkaarta koskettaa?

 

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää