Palovaarin turvaopas neuvoo lapsille, miten toimia tulipalon sattuessa

Uusi lasten tietokirja Palovaarin turvaopas ohjaa pieniä lapsia toimimaan oikein ja ripeästi hätätilanteessa. Kirja jaetaan kevään aikana kaikkiin Suomen päiväkoteihin Palosuojelun edistämissäätiön avustuksella.

Tulosta kirjaan liittyvä Palovaarin turvapassi täältä.

Helsingin Pelastuskoulun rehtorin Matti Waitisen kirjoittamassa ja Marjo Nygårdin kuvittamassa Palovaarin turvaoppaassa (Lasten Keskus 2019) palovaari ja partacollie Pentti kiertävät paloautollaan Vaaralan kaupungissa opettamassa turvallisuustaitoja lapsille.

Palovaarin opastuksella lapset oppivat, miten palovaroitin toimii, mitä tehdä, kun kotona tai rapussa palaa tai millaisia varustuksia palomiehet tarvitsevat.

Lisäksi opitaan kaikissa hätätilanteissa tarpeellinen taito, miten tehdä hätäilmoitus numeroon 112. Palovaari ohjaa myös vaaratilanteiden ennaltaehkäisyyn ja tutustuttaa paloturvallisuutta lisääviin esineisiin ja asioihin.

”Turvallisuusasioista on hyvä lukea ja puhua pienillekin lapsille. Asioiden pohtiminen ja harjoittelu yhdessä turvallisen aikuisen kanssa saa pelottavatkin asiat muuttumaan mielenkiintoisiksi. Oman kodin turvallisuus on koko perheen yhteinen juttu”, pitkään paloturvallisuuden parissa työskennellyt Matti Waitinen sanoo. Hän on kirjoittanut lukuisia turvallisuusaiheisia teoksia aikuisille ja kouluttaa eri-ikäisiä paloturvallisuusasioissa. Yhdessä lapsen kanssa luettuna Palovaarin turvaopas toimii kertauksena aikuisellekin.

Kirja sisältää tieto-osan kasvattajille ja vanhemmille sekä turvatehtäviä, joiden avulla paloturvallisuus tulee osaksi lasten ja perheiden jokapäiväistä elämää. Kirjan lopussa voi suorittaa tuiki tärkeän turvapassin. Tulosta turvapassi täältä!

Palovaarin turvaopas jaetaan kevään aikana kaikkiin Suomen päiväkoteihin Palosuojelun edistämissäätiön avustuksella. Kirja julkistettiin huhtikuussa Palopäällystöpäivillä. Kirjakauppoihin se ilmestyy toukokuussa.

 

Matti Waitinen (FT, KM, Master of Security) on Helsingin Pelastuskoulun rehtori ja Turun yliopiston erikoistutkija. Hän on työskennellyt aiemmin opettajana ja rehtorina sekä aikuiskasvattajana. Waitinen nimettiin Vuoden palomieheksi vuonna 2011, ja hän on kirjoittanut lukuisia turvallisuusaiheisia teoksia.

Marjo Nygård on Seinäjoella asuva kuvittaja ja graafikko. Hän on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja ja oppimateriaaleja, ja hän voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2005.

 

Matti Waitinen: Palovaarin turvaopas
Kuvitus ja ulkoasu Marjo Nygård
Lasten Keskus 2019
ISBN 978-952-354-089-7
32 s. | Kl L35.6

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää