Molli auttaa saamaan taaperon ruokailutilanteet haltuun

Molli ja hirveä herne -kirjassa suosittu hahmo kohtaa lapsiperheissä tutun tilanteen, jossa pitäisi maistaa lapsen mielestä epämiellyttävää ruokaa.

Kun lapsen lautaselle ilmaantuu uutta ja tuntematonta ruokaa, voi sen maistaminen olla vaikeaa. Jo opitut ruokatavat saattavat kadota hetkessä.

Suosittu Molli-hahmo kohtaa Molli ja hirveä herne -uutuuskirjassa tämä lapsiperheissä tutun tilanteen. Mollin ystävä Sisu on laittanut ruokaa, mutta tarjolla ei olekaan tuttuja lempiherkkuja. Molli yrittää tehdä kaikkensa, ettei sen tarvitsisi maistaa inhoamaansa vihreää pöperöä. Tarvitaan lukijan apua, että hirveät herneet saadaan kesytettyä ja Molli maistamaan uutta ruokaa.

Lasta osallistava kirja auttaa kohtaamaan hankalan tilanteen ja käymään sitä läpi yhdessä vanhemman kanssa. Kirjan sivuilla Mollin edesottamuksia herneiden kanssa seuraa pieni öttiäinen, joka kehottaa lukijaa toimintaan: rauhoittamaan ja rohkaisemaan epäluuloista Mollia. Kirjan samastuttavan tarinan ja toiminnan kautta tilanne myös oman kodin ruokapöydän ääressä on mahdollista saada haltuun.

 

Molli ja taaperon arjessa tutut tilanteet

Molli ja hirveä herne jatkaa uutta sarjaa, jossa Molli kohtaa erilaisia lapsiperheen arjessa tuttuja tilanteita. Kirjat tarjoavat mahdollisuuksia löytää lapsentasoisia ratkaisuja konstikkaisiin tilanteisiin ja niiden herättämien tunteiden käsittelyyn. 

Kansainvälisestikin suosittu Molli seikkailee myös tarinakirjoissa ja puuhakirjoissa. Molli-kirjoja on käännetty mm. viroksi, hollanniksi, venäjäksi ja ukrainaksi. Turkulaisen Kurnuttava Sammakko -lastenteatterin Molli-näytelmät ovat valloittaneet sekä Turussa että eri puolilla Suomea.

 

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai Kylli Koski -palkinnon, ja hänen teoksensa Molli ja maan ääri oli vuoden 2020 ja Piki vuoden 2016 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokkaana.

 

Kurkista Mollin maailmaan!

 

Katri Kirkkopelto: Molli ja hirveä herne
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-332-4
24 s. | Kl 85.22

 

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää