Menestysteos kirjakauppiaan elämästä on ilmestynyt suomeksi

Shaun Bythellin teos Elämäni kirjakauppiaana (Kirjapaja) on ilmestynyt Jaana Kapari-Jattan kääntämänä. Hurmaava päiväkirja vie skotlantilaisen pikkukaupungin nostalgiseen elämänmenoon ja kivijalkakirjakaupan sokkeloisille käytäville.

Shaun Bythell kertoo tositarinoita idyllisestä kirjakaupastaan, jossa takkatuli lämmittää ja hyllyt ovat täynnä lukemattomia löytöjä. Idyllillä on myös varjopuolensa, kuten tyhjä kassa ja hankalat apulaiset, asiakkaista puhumattakaan. Kaupan tunnelma on silti ainutlaatuinen.

Palveluammatissa kaikki asiakkaat kohdataan kärsivällisesti, nekin jotka valittavat kaupan hajusta ja ne, jotka häpeilemättä myöntävät ostavansa kirjat halvemmalla netistä. Bythell kuvaa arjen tapahtumia, kaupantekoa ja asiakkaiden monenlaisia kysymyksiä eloisasti ja kuivalla huumorilla kuorrutettuna.

Kuolinpesien ja kirja-aarteiden perässä kauppias matkustaa pakurämällään pitkin maata ja hylättyjä maaseutukuntia. Yrittäjän arjessa on niin hyviä kuin turhauttaviakin päiviä.

Shaun Bythellin päiväkirjan käännösoikeudet on myyty lähes 20 maahan, ja syyskuussa sille ilmestyy jatko-osa Confessions of a Bookseller. Teoksesta on tekeillä myös tv-sarja.

                                          

Shaun Bythell on kirjakauppias, joka omistaa perinteisen, tunnelmallisen ja sokkeloisen kivijalkakaupan Skotlannin Wigtownissa. Hän asuu antikvariaattinsa yläkerrassa kissansa kanssa. Bythell on tunnettu myös Wigtown Book Festivalin puuhamiehenä sekä Youtube-videoistaan.

 

Shaun Bythell: Elämäni kirjakauppiaana. Alkuperäisteos The Diary of a Bookseller, suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Kirjapaja 2019. 340 s. Kl 99.1. ISBN 978-952-354-034-7. Ovh. sid. suojapaperillinen 32,90.

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää