Lumoava tarinan ja musiikin yhdistelmä herättää henkiin Topeliuksen Lintu Sininen -sadun – lisäksi Lasten Keskuksen keväässä seikkaillaan koodaamisen maailmassa, etsitään onnea ja perehdytään rauhan kysymyksiin

Lasten Keskuksen keväässä lorutellaan, tarinoidaan, seikkaillaan historiassa ja selvitetään koodaamisen ja onnen saloja.

Uutuusluettelomme on selattavissa sähköisenä, klikkaa tästä.

Lasten Keskus julkaisee keväällä 2019 Katri Kirkkopellon kuvittaman ja uudelleen kertoman Zacharias Topeliuksen Lintu Sininen -klassikkosadun. Teoksen mukana ilmestyy levy, jolla sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian tulkitsevat Jonne Valtosen tätä projektia varten säveltämän Lintu Sininen -teoksen Vaasan kaupunginorkesterin solisteina. Vaasan kaupunginorkesteria johtaa ylikapellimestari James Lowe.

Lintu Sininen kertoo rohkeasta ja hyväsydämisestä prinsessa Florinnasta ja linnuksi muutetusta prinssi Amunduksesta. Sadun teemat, oikeudenmukaisuus, rakkaus, rohkeus ja uskollisuus puhuttelevat ajattomuudellaan myös tänään. Klassikko saa ansaitsemansa puitteet: häikäisevän kaunis kuvitus, tarina ja musiikki muodostavat unohtumattoman kokonaisuuden.

Kirkkopelto, Makkonen ja Azezian teki yhteistyötä Jean Sibeliuksen juhlavuonna 2016 ilmestyneen Soiva metsä (Melody Forest) -kirjan ja levyn parissa. Suositusta kirjasta on otettu jo useita painoksia, ja levy on myynyt platinalevyyn oikeuttavat yli 20 000 kappaletta.

Katri Kirkkopelto kuvittaa myös Pikkiriin pulmatoimisto -sarjaa. Reetta Niemelän tarinoima sarja jatkuu, kun Pikkirii saa selvitettäväkseen Jättikurlun arvoituksen. Sarja perustuu Niemelän ja Kirkkopellon Vilske-aapiseen luomaan maailmaan. Pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastot jakoivat sarjan ensimmäinen osan Kaiken kadottajan arvoituksen pääkaupunkiseudun ekaluokkalaisille syksyllä 2018.

Kotimaista lastenrunoutta kevään valikoimassa edustaa Pia Perkiön Tule mukaan, sanoi leijona. Arkisiin tilanteisiin sopivat lorut on kuvittanut Sanna Pelliccioni.

Atte ja Anna – Rauha kantaa -kirjassa Tytti Issakainen, Maisa Tonteri ja Pekka Rahkonen johdattavat pienet lukijat sodan ja rauhan kysymysten äärelle lasten koululuokan ja kaverisuhteiden kautta.

Kansainvälisten asiantuntijoiden taidokkaasti toteuttama Fiksut faktat -luukkukirjasarja selvittää seuraavissa osissa, mistä vauvat tulevat ja mistä sade tulee. Myös suosittu100 asiaa -sarja saa jatkoa. Seuraavassa osassa perehdytään lukuihin, tietokoneisiin ja koodaamiseen.

Ajankohtainen 50 tapaa oivaltaa onni on positiivisen psykologian asiantuntijoiden lapsille ja nuorille laatima opas onnellisuuteen. Kirja sisältää oivaltavia onnenfaktoja sekä 50 ajatuksia herättävää harjoitusta.

Lue lisää kevään uutuuskirjoistamme Lasten Keskuksen kevään 2019 katalogista.

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää