Lasten motoriset perustaidot haltuun arkisella liikunnalla

Uutuuskirja Hyppää hippaa – motoristen taitojen leikkikirja tarjoaa vinkkejä matalan kynnyksen liikuntaan arjessa. Kirjassa on yli 300 harjoitusta, jotka vahvistavat lasten ja nuorten motorisia perustaitoja.

 

Yhä suurempi osa lapsista ja nuorista liikkuu tutkimusten mukaan liian vähän, ja monen motoriset perustaidot, kuten tasapainon ylläpitäminen ja esineiden käsitteleminen, ovat heikentyneet. Hyppää hippaa -kirjan tarkoituksena on lisätä matalan kynnyksen liikuntaa kerhoissa, harrastuksissa, koulupäivien lomassa ja leireillä.

Liikunnanohjaaja Satu-Maria Ruotsalaisen kokoamat harjoitukset vahvistavat motorisia perustaitoja ja motivoivat liikkumaan. Kirjassa on sisällä ja ulkona toteutettavia monipuolisia tuntimalleja sekä yksittäisiä harjoitteita. Harjoitukset on helppo ottaa haltuun erikokoisten ryhmien ja eri-ikäisten lasten kanssa. Teos antaa konkreettisia avaimia leikkien ohjaamiseen, positiivisen ilmapiirin luomiseen ja hyvin organisoidun liikuntahetken suunnitteluun.

Satu-Maria Ruotsalainen muistuttaa, että kouluikäisten liikkumisen lisääminen on tärkeää, sillä perustaidot muodostavat pohjan liikkumiseen erilaisilla välineillä ja erilaissa toimintaympäristöissä. Motoristen taitojen soveltaminen erilaisiin ympäristöihin puolestaan muuntaa perustaidot eri lajien lajitaidoiksi.

Ruotsalainen on koonnut vinkkejä työssään lasten ja nuorten liikunnan ohjaajana. Hän uskoo, että parhaat vinkit tulevatkin lapsilta ja nuorilta itseltään – kun he löytävät jotakin uutta ja innostavaa, liikunnasta tulee motivoivaa ja hauskaa.

 

Kirja on julkaistu yhdessä Olympiakomitean ja Lasten ja nuorten keskuksen kanssa.

Satu-Maria Ruotsalainen on liikunnanohjaaja ja mindfulness-ohjaaja, joka toimii lasten liikunnan kouluttajana ja koulutusmateriaalien suunnittelijana.

 

Satu-Maria Ruotsalainen
Hyppää hippaa – motoristen taitojen leikkikirja

Lasten Keskus 2020
ISBN 978-952-354-295-2
189 s. | Kl 79.84

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää