Lassi Nummen runot juhlivat rakkautta uutuuskokoelmassa Sinun lävitsesi maailma

Rakkaus kaikessa moni-ilmeisyydessään oli Lassi Nummelle keskeinen aihe kautta hänen pitkän kirjailijanuransa. Uutuusteos Sinun lävitsesi maailma – runoja rakkaudesta 1949–2010 (Kirjapaja 2018) sisältää laajan valikoiman Nummen runoja hänen uransa eri vaiheista. Kirjan ovat toimittaneet Ilari Nummi ja Salla Korpela.
Tervetuloa rakkausrunoiltaan!

Lassi Nummen syntymästä tulee kuluneeksi tänä syksynä 90 vuotta. Merkkivuotta juhlistetaan 9.10. Sinun lävitsesi maailma -rakkausrunoillalla. Kirjan julkistamisen lisäksi illassa ensi-iltansa saa Ilari Nummen ohjaama näyttämöteos, joka on syntynyt rinnan uutuusteoksen kanssa. Lavalla Ilari Nummi ja pianisti Elsa Sorvari. Tilaisuus järjestetään Suomalaisen kirjallisuuden seuran tiloissa (Hallituskatu 1) klo 18 alkaen ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.

 

Rakkaus on Lassi Nummen runoissa lahja ja loputon ihmetyksen aihe. Se on moni-ilmeistä ja vuosien myötä uudistuvaa; rakkautta puolisoa, lapsia ja lapsenlapsia, elämää ja maailmaa kohtaan. Rakkaus lumoaa arjen eikä laimene iän myötä.
Usein Nummen runot saivat syntynsä pienistä arkipäivän tilanteista. Ja kaikessa tässä arkisessa, toistuvassa, tavallistakin tavallisemmassa on muutamalla tarkalla sanallisen siveltimen vedolla läsnä jokin syvempi näkemisen ja merkityksen taso. Sen voima tekee meistä ihmisiä.

 

Lassi Nummi (1928–2012) oli suomalaisen modernismin keskeisiä lyyrikoita. Hän julkaisi teoksia seitsemällä vuosikymmenellä. Nummi sai työstään lukuisia tunnustuksia, ja hänen teoksiaan on käännetty useille kielille.

 

Lassi Nummi: Sinun lävitsesi maailma – Runoja rakkaudesta 1949–2010
Toimittaneet Salla Korpela ja Ilari Nummi.
Kirjapaja 2018.
ISBN 978-952-288-962-1.238 s. Kl 82.2.
Kansi Satu Kontinen

- Lue myös muista uutuuksistamme -

Mieli meissä -kirja johdattaa kaikille hyödylliseen tai...

lue lisää

Ollaanko me jo vanhoja? Kokonaisen sukupolven elämäkert...

lue lisää

Rakkaus oli Lassi Nummelle aina ihme!

lue lisää

JAA TIEDOTE

Scroll Up