Palovaari opettaa turvallisuustaitoja

Hätätilanteessa on tärkeää osata toimia oikein ja ripeästi. Palovaari ja partacollie Pentti ohjaavat turvallisuustaitojen pariin. Heidän kanssaan opitaan monia tarpeellisia asioita paloturvallisuudesta ja hätätilanteissa toimimisesta. Moni vaaratilanne osataan ehkäistä ennalta, kun tiedetään miten toimia.

Palovaari-sarjan kirjat ovat Matti Waitisen käsialaa. Kirjat kuvittanut Marjo Nygård.

Palovaarin turvatärpit

Sankoruiskuja, sinisiä kypäriä, hienoja univormuja ja tietenkin paloautoja. Kuulostaa komealta, joten Tauno ja Ansa päättävät ilmoittautua mukaan Vaaralan VPK:n nuorisotoimintaan. Palovaari ja palokoira Pentin mielestä idea on mahtava!

Nyt opitaan monenlaisia turvallisuustaitoja aina ensisammutuksesta ja hätäilmoituksen tekemisestä ensiapuun. Sammutuspeite, hätänumero ja kylkiasento tulevat tutuiksi, Palovaari muistuttelee myös heijastinten, pyöräilykypärän ja pelastusliivien tärkeydestä.

Palovaarin turvaopas

Palovaari ja partacollie Pentti kiertävät Vaaralan kaupungissa opettamassa turvallisuustaitoja lapsille. Hätätilanteessa on tärkeää osata toimia oikein ja ripeästi! Palovaarin opastuksella lapset oppivat, miten palovaroitin toimii, mitä tehdä, kun kotona tai rapussa palaa tai millaisia varustuksia palomiehet tarvitsevat. Tärkeää on myös osata tehdä hätäilmoitus numeroon 112. – Moni vaaratilanne osataan ehkäistä ennalta, kun tiedetään miten toimia.

Palovaarin turvaoppaassa on erilaisia turvatehtäviä, joiden avulla paloturvallisuus tulee osaksi lasten ja perheiden jokapäiväistä elämää. Kirjan lopussa voi suorittaa turvapassin!

Palovaarin linkkivinkit

Palovaari Matti Waitinen on koonnut meille avuksi tärkeitä linkkivinkkejä. Kurkkaa alta sinua kiinnostava turvallisuustaito tai tutustu paikallisten vapaapalokuntien harjoituksiin.

Kylkiasentoon kääntäminen

Tukehtuvan ensiapu

Elvytys

Sammutuspeitteen käyttö

Pikapalopostin käyttö

Käsisammuttimen käyttö

Verenvuodon tyrehdyttäminen

Haagan VPK:n varhaisnuoret ruiskuharjoituksessa

Keski-Hollolan VPK:n vesitykkiharjoitus

Kemin VPK-nuorten toimintaharjoitus

Päivä paloasemalla

Palovaari kertoo poistumisturvallisuudesta