Mustan Kuun majatalo vie jännittävään seikkailuun salaväen maailmaan...

Eläinrakas Saimi Salaper ja hänen eläinlääkäri-isänsä saapuvat Sinimäen kaupunkiin perustaakseen luonnonvaraisten eläinten sairaalan. Sattuman oikusta he ostavat salaperäisen vanhan majatalon, jonka ovien takaa kantautuu mystisiä ääniä, pihalla liihottelee harvinaisia perhosia, ja katolla törröttää… lohiskäärmeiden orsi. Vähitellen talo paljastaa Saimille salaisuuksiaan ja Mustan Kuun majatalo vie sekä Saimin että lukijan jännittävään seikkailuun salaväen maailmaan.

Musta Kuu -sarjassa ajankohtaiset luonnonvaraisten eläinten ja ympäristön suojelun teemat nivoutuvat raikkaalla tavalla kansanperinteeseen ja mytologiaan.

Reettä Niemelä on palkittu runoilija ja lastenkirjailija.

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Hän on kuvittanut lukuisia suosittuja kuvakirjoja ja oppimateriaalisarjoja. Hänet tunnetaan muun muassa Molli– ja Piki-hahmoista.

 

Lataa ja tulosta tästä Mustan Kuun majataloon liittyviä tehtäviä sekä Noitain kauheus -lehti!

Noitain kauheus -lehti (pdf)

Tehtäviä Noitain kauheus -lehteen (pdf)

Mustan Kuun majatalo -tehtäviä (pdf)

Mustan Kuun tehtäviä kekriin (pdf)

Mustan Kuun majatalo -kirjan etukansi.

Mustan Kuun majatalo

Saimi Salaper asettuu eläinlääkäri-isänsä kanssa vanhaan majataloon, jonka ovien takaa kantautuu mystisiä ääniä ja pihalla liihottelee harvinaisia perhosia. Saimi pääsee osalliseksi talon salaisuuksista, ja pian Mustan Kuun majatalo tarjoaa turvapaikan salaväkeläisille: hiisille, räpeltäjille, keijuille, peikoille, ilkinakkeleille ja muille luonnonhengille. Mutta vain siinä tapauksessa, että muuan salamieli haluaa auttaa. Samaan aikaan oven takana vaanii uhka, jota kukaan ei vielä osaa aavistaa…

Saimi ja hänen ystävänsä hiisiprinsessa Anskariina, kyklooppi Tuffe Kloppi, painajainen Hilja Hahmoton, yksisarvinen Silkki, koirankuonolainen Ulvos Hukkanen, maahinen Pikkukorva ja lajinsa viimeinen jeti Kallanen tempautuvat uskomattomaan tapahtumien vyyhteen salaväen pelastamiseksi…

Mustan Kuun majatalo palkittiin Arvid Lydecken -palkinnolla 2022. Teos oli lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas vuonna 2022 ja se palkittiin lukijoiden suosikkina.

Myös äänikirjana!

Mustan Kuun majakka

Salamieli Saimi ja muut salakerholaiset yrittävät vimmatusti selvittää, mistä on kyse, mutta se on hankalaa, kun aikuiset hengittävät niskaan. Kaiken lisäksi Mustan Kuun majataloon tunkee läjäpäin kummituksia viettämään kekriä. Sitten tapahtuu se, mitä kerholaiset ovat kaikkein eniten pelänneet: yksi heistä katoaa! Kerholaiset ryhtyvät vaaralliseen operaatioon pelastaakseen ystävänsä ja ratkaistakseen salaväen kohtalon. Surun ja huolen keskellä maan uumenissa alkavat hehkua kuunhopeiset liekit, lohiskäärmeiden sydäntulet. Onko mahdollista, että kauan sitten romahtaneen majakan loistoon syttyy vielä kerran salaväen ikiaikainen merkkivalo?

Kurkkaa, mitä Reetta Niemelä ja Katri Kirkkopelto kertovat Mustan Kuun majatalon maailmasta ja sen synnystä. Lisää Musta Kuu -videoita löydät Lasten Keskuksen YouTube-kanavalta, klikkaa tästä.