Railakas Lotta Levoton!

”Nimeni on Lotta, olen 10-vuotias ja ihan normaali. Ainakin normaalimpi kuin vanhempani ja kaksi pönttöveljeäni. Siksi en ollenkaan ymmärrä, miksi juuri minulle on viime aikoina sattunut niin paljon kummia juttuja.”

Lotta Levoton on railakas ja vähän anarkistinenkin vitosluokkalainen, jonka päiväkirjamerkinnöistä ei puutu vauhtia ja hulvattomia hetkiä. Maailmalla supersuosituksi noussut Lotta-sarja tarjoaa kielellistä herkuttelua ja kutkuttavia käänteitä, sillä yksikään koulupäivä ei ole samanlainen, kesälomista puhumattakaan. Sarjakuvamaisin viivapiirroksin kuvitettu kirja sopii monenlaisille lukijoille.

Alice Panthermüller on saksalainen palkittu lasten- ja nuortenkirjailija.
Daniela Kohl on kuvittaja ja graafinen suunnittelija.

Lotta Levoton ja hirveät hirvipusut

Kesäloma ja edessä reissu Ruotsiin! Lotalla ja Pippurilla on tiedossa siis huisi kesäseikkailu, johon kuuluu nukkumista villin luonnon armoilla teltassa, sillä kaikkihan tietää, että ruotsalaiset metsät kuhisevat karhuja, peikkoja ja hirviä.

Lotta Levoton on täällä jälleen ja tarjoaa kesälomareissun verran asuntoautoilua, ruotsalaista eksotiikkaa ja hyytävää villielämää, poskettomia käänteitä ja sensuroimattomia päiväkirjamerkintöjä.

Lotta Levoton ja konnakohellus

Lotan 5b-luokalle on tapahtunut aivan mieletön juttu! Luokka voitti kilpailun ja saa maalata rakennustyömaan aitaan teoksen uhanalaisista eläimistä. Miten siistiä! Kukapa ei tahtoisi pelastaa eläimiä. Vaan eihän teos synny ilman pientä kohellusta.

"Minä aion maalata kilpikonnan, koska meillä on kotonakin sellainen. Nimittäin Heesters. Se on kyllä jo ikivanha ja vähän tylsä, mutta en minä missään nimessä tahdo, että se kuolee sukupuuttoon! Onneksi minä ja Pippuri olemme superhyviä eläintenpelastajia", Lotta tuumii.

Lotta Levoton ja Lättälampaat

Lotan luokalla oleva Berenike af Broxvik perusti tyttöjengin nimeltä Glamour-Girls. Kaikki muut luokan tytöt ovat siinä mukana paitsi Pippuri ja Lotta. He eivät jää toimettomiksi, vaan perustavat oman jengin, Willikanit! Ja millainen meno siitä sitten seuraakaan... Lähde mukaan Lotan koukuttaviin seikkailuihin!

Lotta Levoton ja suuri kanikaaos

Lotalle on viime aikoina sattunut niin paljon kummia juttuja. Vaikka se, että koulussa taululle ilmestyy itsestään todella noloja tekstejä tai että hänen lempiruokansa maistuu yhtäkkiä ruusukaalilta. Yök! "Tällaiseen minulla ei nyt riitä aika. Haluan nimittäin oman lemmikkieläimen", Lotta toteaa. Hänellä tietenkin on jo tarkka suunnitelma lemminkin saamiseksi...