Höyhentakkisakki esittelee kirjan täydeltä erilaisia sirkuttajia

Lastenrunokirja Höyhentakkisakki riimittelee linnuista ja esittelee värikkään joukon siivekkäitä.

Leena Ravantin uudet lastenrunot kertovat sirkuttajista, jotka kommentoivat ajankohtaisia asioita ja puuhaavat lintumaisia juttuja.

Höyhentakkisakki-kirjan runoissa linnut viettävät häitä, potevat ilmastohuolta ja kohottavat kuntoaan. Joku keittelee ötökkäsoppaa ja toinen laskee mäkeä. Räkättityttö jännittää koulun alkua ja naakkapoika kaipaa merille. Hyväntuuliset runot ruokkivat mielikuvitusta ja houkuttavat tarkkailemaan lintuja ja luontoa.

Runot syntyivät mökkimaiseman lintuja tarkkaillen ja niiden elämään perehtyen, Leena Ravantti kertoo.

Lintujen maailma on osoittautunut ihmeelliseksi ja inspiroivaksi. Tuntui merkitykselliseltä, että voisin hassuttelun ohessa synnyttää lapsissa kiinnostusta luontoa ja sen suojelemista kohtaan.”

Runot ovat pieniä tarinoita, joiden taustalla on tietoa linnuista mutta myös ilmiöitä tai tapahtumia ihmiselämästä ja tietenkin mielikuvitusta. ”Välillä vain kehittelin päässäni, mitä hauskaa lintujen kesken voisi tapahtua”, Ravantti sanoo.

Höyhentakkisakki on syntynyt äidin ja pojan yhteistyönä. Kirjan on kuvittanut Aapo Ravantti.

”Tykkään erityisesti pohtia ja suunnitella kuvan tilannetta ja asetelmaa sekä hetkestä, kun paperille saa loihdittua tavoittelemansa hahmon tai idean. Monesti lopputulokselle huomaa hykertelevänsä itsekin.

 

Leena Ravantti on espoolainen runoilija ja lastenkirjailija, joka lastenrunoissaan nauttii hassuttelusta ja kielen musiikista. Hän uskoo runojen mahdollisuuksiin rikastaa lasten sanavarastoa ja mielikuvituksen lentoa. Työuransa Leena Ravantti on tehnyt pappina.

Aapo Ravantti on kulttuurialan sekatyömies, joka tekee lastenkirjakuvitusten lisäksi myös töitä ääniteknikkona ja muusikkona. Koulutukseltaan Ravantti on kuvataiteilija ja musiikkiteknologi.

 

Kirjan kansikuvan voit ladata kuvapankistamme.

 

Leena Ravantti: Höyhentakkisakki
Kuvitus Aapo Ravantti
Lasten Keskus 2020
ISBN 978-952-354-284-6
42 s. | Kl L82.2

 

Lisätietoja ja haastattelut:
Piia Latvala | viestintäpäällikkö | p. 0400 999 499 | piia.latvala@lastenkeskus.fi

Arvostelukappaleet ja kuvat:
Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@lastenkeskus.fi

- Tutustu myös näihin -

Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon fantasiaromaani M...

lue lisää

Uudessa Lasten virressä lasten ääni kuuluu monin tavoin

lue lisää

Lasten Keskus Helsingin Kirjamessuilla 2022

lue lisää